Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '16

 
Kategori
Deneme
 

Bize müjde diye sunulan kaç günümüz vardır?

Bize müjde diye sunulan kaç günümüz vardır?
 

Ömrümüzde önümüze gelen sayılı günlerimiz içinde, bize müjde diye sunulan kaç günümüz vardır? Hele ki kendi elimizle kurduğumuz veya yerleştiremediğimiz olmamasına rağmen! Sayılı günlerimizi heba edercesine yaşarken, bizi yaratan Yüceler Yücesi Rahmanın bize sunduğu müjdeli günlerinden olan, Mübarek Recep ayına girmiş bulunmaktayız. Doğru olan hayatımızda hep var olandır görsek te görmesek te, yalan ise uydurduğumuz çıkarlarımız için arkasına saklandığımız kara bir perdedir hep saklansak ta... Kendi ellerimizle hayatımızın akışını yıkacağımızı bilen yüce Allah, bu nedenle biz kullarını sevdiği için böylesine güzel müjdeli sevap nur dolu günleri, biz kullarına sunarak faydalanmamızı elbette ki istiyor.

Yıllardır biz unutsak ta görmesek te, yaşadığımız ömrün her senesinde mutlaka tekrar karşımıza çıkarak, bizi davet ederek bir parça nurdan nur almamızı istemektedir. İlgisizliğimiz karşısında Yüce Allah bize azap etmemek için, hala bu gülümseyen nurdan aylardan olan ayların içine girerek, hala bir parça nurdan faydalanmamız için beklemektedir, bizi mutlu mesut görmek istemektedir. Dünyayı değil, sadece Yüce Allah ve Resulünü içine sığdırmamız gereken kalbin içine, dünyayı binlerce kez sığdırarak bu kadar duyarsız hissizlik akılsızlıklarla doldurmamıza rağmen hala bize Bu mübarek ay ile çağrı yapmaya devam ediyor Merhameti Rahmeti Keremi… Sonsuz Yüceler yücesi Allah. Aptallığımızı bırakarak bu kutlu ayın içinde sevinçle nura koşan olmak en güzeli doğru olanı değil midir? Ölümlü olduğumuzu ve öldükten sonra yaşadığımız bu hayatın hesabını vermekte olacağımız gerçeği karşısın da, ne dersiniz?

Yüce Allah biz kullarına idrak edin diyor, bilin öğrenin faydalanın diyor. Farkına varın farklı olun benimle kalın mutlu olun diyor bunu anlamak bu kadar zor mu acaba? Bazen karşımızda olan ve bize sihirli cümlelerle bir şey anlatanları dinlemeden geçer gideriz ,ama lütfen bu defa bu mübarek ayın söylediği güzel nurdan sözleri az dinleyelim ve biraz duyarlılıkla elimizden geleni yapalım hiç olmazsa da asık suratımıza bir gülümseme dahi olsa da ekleyelim.

Nedir Recep ayı derseniz Üç ayların başlangıcı Yüce Allah’ın nurdan ayı, işte nurdan nur Nur Resulün ağzından Recep ayı ile ilgili hadisler.

Allahü Teâlâ, Recep ayında oruç tutanları mağfiret eder. [Gunye]

Recep-i şerifin bir gün başında, bir gün ortasında ve bir gün de sonunda oruç tutana, Recep’in hepsini tutmuş gibi sevap verilir. [Miftah-ül-cenne]

Ramazan ayı dışında Allah rızası için bir gün oruç tutan, iyi bir yarış atının bir asırda alacağı mesafe kadar Cehennemden uzaklaşır.) [Ebu Yala]

“Recep-i Şerif’in birinci gününde oruç tutmak üç senelik, ikinci günü oruçlu olmak iki senelik ve yine üçüncü günü oruçlu bulunmak bir senelik küçük günahlara kefaret olur. Bunlardan sonra her günü bir aylık küçük günahların af ve mağfiretine vesile olur.” buyuruyorlar. (Camiu-s sağir)

Böylesine müjdelerle dolu mübarek aylardan daha biri olan Nurdan Recep ayı ile kendi kurduğumuz boş hayallerin takıntıların akışını terk ederek, Âlemlerin Rabbi olan Yüce Allah’ın bize sunduğu bu güzel nurdan ayların güzelliğini kıymetini bilmenin şuuru ile olalım. Her şeyimiz bizde var iken hiçbir şeyimiz yokmuş gibi garip garip garipliği yaşamayalım, her an bizimle bizim yanımızda olan Yüce Allah bizi gerçekten sevdiği için böylesine müjdeli günleri senemizin içine cennet kokusunu serpiştirmiştir. Ne mutlu bu cennet kokusunu duyarak onun hakkını verenlerden olmak için az çaba sarf ederek bu mübarek ay ve gecelerden bir parça nur alarak gönlüne yerleştirenlere ne mutlu. Haydi, kendi ellerimizle bedenimize vurduğumuz dünya sevgisi zincirlerini böylesi nurdan gülümseme ile kıralım yok edelim, yoksa bu zincirlerle yaşamak çok zor olacak ömrümüz boşa gelip geçecektir. Selam ve dua ile.

Mehmet Aluç-Kul Mehmet-

 

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..