Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bize neler oluyor?

Bize neler oluyor?
 

Son zamanlarda herkesden aynı şeyleri duyuyorum. “Hiç birşey eskisi gibi değil, arkadaşlık bitmiş, dostluk bitmiş, komşuluk bitmiş, iyi niyet yardımlaşma bitmiş, sabır bitmiş vs…..”

Baktığımda iş arkadaşlarım olsun danışanlarım olsun dostlarım veya komşularım olsun muhabbet bir şekilde buraya geliyor herşeyin tükendiğine, bitmişliğine…. Yaşam Koçluğumdan dolayı hepsinin penceresine gidip ayrı ayrı bakıyorum ve hep aynı şeyleri görüyorum. Herkes aynı şeyleri istiyor aslında.Anlamak ve anlaşılmak. İyi niyet, güler yüz, samimiyet, gerçek arkadaşlık ,dostluk ve en önemlisi saf sevgi….

Peki, hepimiz aynı şeyleri isterken;neden hepimiz ayrı bir arayış içindeymişiz gibi davranıyoruz?. Neden birbirimize sevgimizi açıkça söyleyemiyoruz?? Hep gizemli, hep karmaşık ve samimi olmayan davranışlar içindeyiz ya da karmaşık olanın arayışındayız. Oysa bebekken böyle değildik .Sevdiklerimize gülücükler dağıtır, sevmediklerimize bakıp ağlardık, samimiydik yani.Ne oldu bizlere? .Önce kendi hemcinslerimizle çatıştık samimi bulmadık birbirimizi. Sonra cinsiyet ayrımına girip üstünlük savaşını başlattık, o da yetmedi yaşamamız için gerekli olan doğamıza ve canlılara saldırdık. Onların yaşam alanlarını sınırladık.

Sonuç; bencil, mutsuz hep bir arayış içinde olan canlılar olduk. Peki neden?İnsanlara verdiğimiz değeri göstermeden onlardan değer görmek istedik.Bize değer veren insanları çok da ciddiye almayıp, sevgimizi göstermeyip hep zor ve anlaşılmaz şeylerin peşinden koştuk.

 Peki BİZİM kim olmamız gerekiyor??

Çok basit; herkesi olduğu gibi kabul etsek ve değer versek. Yargılamasak. İyi niyet, sabır ve hoşgörü göstersek.

Anlaşılması kolay bir insan olsak, karşımızdakini de anlamaya çalışsak. Bizimle konuşan birini  başımızla onaylayıp, gülümsediğimizde veya onunla aynı fikirde olduğumuzu söylediğimizde, o kişi kendini daha değerli, saygın ve önemli hissedecek ve bize de öyle davranacaktır.

Tartışmaktan vazgeçsek.Bizi yargılayan birisine karşı takınacağımız en iyi tavır, onu fazla önemsememektir. Kendisiyle kolay anlaşılan ve geçinilen bir insan olmaya karar vermemiz, stres seviyemizi düşürecek ve diğerlerinin bize yardım etmesini sağlayan etkileme düzeyimizi yükseltecektir. Bizim yaydığımız pozitif enerji ne kadar fazla insana ulaşırsa o pozitif enerji yükselerek bize geri dönecektir.

Sadece Gülümseyelim:) 

Karşımızdaki kişiyi kabullendiğimizi göstermek için sadece gülümsesek. Gülümsemek için on üç, kaşımızı çatmak içinse yüz on iki kasımızı kullanırız. Niye kaşlarımızı çatıp fazla kaslarımızı çalıştıralım ki:). Güler yüzlü olalım ve on iki kasımızı çalıştıralım.Sevgi ile bakalım ,sevelim değer verelim.

 Saf Sevgimizi hiç kaybetmeyelim…

 
Toplam blog
: 16
: 1094
Kayıt tarihi
: 16.09.13
 
 

1978 yılında  İstanbul'da doğdum . Reklam ve Halkla İlişkiler okudum .Çok sevdiğim, hayran olduğu..