Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '10

 
Kategori
Müzik
 

Bizi 'Gaga'layan yerel 'Madonna'lar

Bizi 'Gaga'layan yerel 'Madonna'lar
 

Dünyayı kasıp kavuran Lady Gaga rüzgarı bizde de uzun zamandır esiyor malum. Sağolsun güzeller güzeli (!) popçularımız gerek albüm kapağı, gerek klipler, gereksede danslarıyla dünya starlarından mahrum bırakmıyorlar bizleri. Ancak onlar ne kadar inkarda etse, dünyayla çoktan entegre olmuş gençlik görmezden gelemiyor bu bariz taklit hadisesini.

Hande Yener aslında nev-i şahsına münhasır bir bayan popçu. 2000 yılında müzik piyasasına merhaba demesinin ardından 2004'te çıkardığı Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor adlı albümüyle deyim yerindeyse sallayıp geçmişti ortalığı. Bugün hala birçoğumuzun hafızalarında yer etmiş şarkısı Acele Etme ve klibi daha o zamanlar Türk Pop'unun hitleri arasında yerini almıştı. Ancak her geçen yıl ve her yeni albümle kendini yenilediğini dile getiren popçunun aslında yenilenmekten çok birilerini taklit ettiğinin fark edilmesi fazla zaman almamıştı. Zira Hande Yener, zaten global anlamda varolan görseli, Türk halkına 'yenilenmek' adıyla sunmaktan kaçınmadı hiçbir zaman. Kah Madonnavari bir görüntüyle karşımıza çıktı, kah Lady Gaga girdabında içine çekti bizi. Araya elektromüzik denemesini sıkıştırıversede , 2010 yılı Hande'nin küllerinden yeniden doğduğu yıl oldu.

Müzik piyasasının gediklisi Gülşen ile ilk tanışma üzerine geçirdiği pijamasıyla 'Be Adam' diye inlediği 1996 yılıydı. Şarkılarına bizzat kendisi hayat veren popçunun slow şarkıları Yıldız Tilbe, hareketli parçaları Serdar Ortaç tadını versede, diğer popçulara nazaran verimli ve naif özelliğiyle onu çoğu zaman ayrı tuttu. 2004 yılında herkese Of... Of çektiren şarkıcının 2006 yılında bomba etkisi yaratan Erol Köse ilişkisinin ardından sessizliğe gömülmesi kaçınılmaz olmuştu. Yıllar geçtikçe, Gülşen'de görüntüsüyle bilenleri hayrete düşürmeyen 'yenilenmeler' yaşadı.Özellikle son albümünün ilk klibinde bizi bariz bir şekilde 'gaga'ladığı görülen şarkıcı, yeni klibi Dillere Düşeceğiz Seninle'de 'yok artık' dedirtiyor.

Her iki popçununda dünya starlarından birebir 'esinlendikleri' daha nice albüm/resim veya klip sıralamak mümkün. İdrak sınırlarımı zorlayansa, dinleyici kitlesinin büyük çoğunluğu gençlerden oluşan bu isimlerin nasıl bir halet-i ruhiye içinde bu işleri yaptığı ve bunu yapmakta bir sakınca görmemeleri ? Neden bizim kendine has tarzı olan bir popçumuz ol(a)maz? Neden herkes yerel bi 'Madonna' olmak adına bizi 'Gaga'lamaya çalışır?

 
Toplam blog
: 42
: 2022
Kayıt tarihi
: 05.08.10
 
 

1983 İzmir doğumluyum. Doğduğumdan beride bu şehirde yaşıyorum. İlk, orta, lise ve üniversite hay..