Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '14

 
Kategori
Deneme
 

Bizim aile

Bizim aile
 

Bizim Aile


Hemen hemen her gün kızımla rutin olarak yaptığımız bir eylem var. Her akşam o yılların kült sineması tarihine adını bence altın puntolarla yazdırmış olan BİZİM AİLE filmini seyretmek. En büyük zevklerimizden biri bu oldu. Öyle güzel sahneler var ki!

Hepsini ezberledik galiba. Sevginin her şeyi yeneceği nasıl da güzel anlatılmış. Her sahnesi ayrı duygulu ve anlamlı benim ve kızım için. Her sahnesinde ayrı replik hafızalara kazınır…

Tarık Akan’ın;

“Bize metin olmayı öğreten sen değil misin baba ?” repliği ve en çok da Yaşar Usta’ nın yine kült olmuş o repliği ise ezbere her türlü sınıfça bilinir. En lümpeni de bilir, en entellektüeli de…

“Bak beyim,sana:iki çift lafım var. Koskoca adamsın, paran var, pulun var. Herşeyin var. Binlerce kişi çalışıyor emrinde. Yakışır mı sana ekmekle oynamak?…“

…diye başlayan o efsane replik. Zamanımıza ne kadar da uyuyor aslında bu replikteki her kelime.

Aynen yazıyorum azınlık adına. İçinde bulunduğum azınlık adına, içinde bulunmadığım % 50 nin anlamalarını dileyerek.

" Bak! beyim,sana iki çift lafımız var. Koskoca adamsın, paran var, pulun var. Herşeyin var. Binlerce kişi çalışıyor emrinde. Yakışır mı sana ekmekle oynamak? Kendinden olanlara ayrıcalık vererek şirketinin en yüksek makamlarına oturtmak? Yakışır mı sana bunca gencimizi, çocuğumuzu gaza boğmak, tomalarla sulamak? Ama nasıl yakışmaz? Sen değil misin kendi çalışanına acımayan, işine gelmediğinde en samimi yol ortağını balondan atan?

Anlamıyor musun beyim, biz de bu fabrikanın çalışanlarıyız? Biz de bu fabrika için gece gündüz çalışıyoruz. Senden farklı düşünüyoruz diye neden bize eziyet ediyor, aşağılıyor ve bizi görmezden geliyorsun? Neden sevdiklerine okkayla, bize gramla veriyorsun?

Ama biz boşuna konuşuyoruz. Sevgiyi gerçekten bilmeyen birisine sevgiyi, birlikteliği anlatmaya çalışıyoruz. Sen! Büyük patron! Trilyoner para babası! Sen mi büyüksün? Hayır, ben büyüğüm yani biz büyüğüz. Sen bizim yanımızda bir hiçsin, anlıyor musun, bir hiç! Yıkamayacaksın, dağıtamayacaksın, mağlup edemeyeceksin bizi. Çünkü biz birbirimize PARAYLA, PULLA, MEVKİYLE değil insan sevgisi ile bağlıyız. Biz birbirimizi seviyoruz. Yaşadığımız ürettiğimiz yeri seviyoruz. Bunu yıkmaya senin gücün yeter mi sanıyorsun?

Dokunma artık evlatlarımıza

Dokunma artık ağaçlarımıza

Dokunma artık özelimize,

İçtiğimize, giydiğimize, sevdiğimize, düşüncelerimize...

Ömründe hep yakası yırtık, yok sayılan bizler varya! Gün gelir ezer geçeriz bütün oyunları.Bozarız tüm ezberleri. Ve bize inan!

Düştüğünde seni kaldıracak olan, sana el uzatacak olan yine bizleriz.

Dönüp arkamıza bakarız yine de!

Anlarsan tabiii!

 

Melike ÇELİK
 

 
Toplam blog
: 78
: 290
Kayıt tarihi
: 02.07.11
 
 

1980 yılının buhranlı Ankara' sında gözlerimi dünyaya açmışım. Babamın işi nedeniyle çocukluk yılla..