Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bizim ev

Bizim ev
 

Sağlıklı olmanın tanımı, ruhsal, bedensel ve toplumsal olarak bir eksikliğin olmaması hali, diye yapılabilir. Ne kadar genişletirseniz genişletin bence de en doğru tanım budur. Nice bedenleri sağlam, ruhu çürük insanlar görmüşüzdür. Yada bedenleri sağlam olmadığı halde ruhları sapasağlam, toplumun içinde insanlar. Sizce hangisi sağlam, hangisi özürlü?

Bir gazete haberi”Türkiye’de 8, 5 milyon kişi engelli”. Engelli olmanın nedenleri sıralanmış. En büyük neden yetersiz ve dengesiz beslenmeymiş. Birde buna sosyal güvenlik sorunları eklenince durumun vahimliği iyice ortaya çıkıyor.

Balıkesir’de sanat okulunun hemen karşısında, tren yoluna paralel , önünde büyük, havuzlu bir bahçesi, bahçesinde köpek kulübesi, yemyeşil bahçeli bir bina. Duvarında özürlü insanların duyarlılığı ile kaleme alınmış bir yazı. Burası onların deyimi ile “ BİZİM Ev” dir.

Zaman zaman etkinlikler yaparlar burada. Neşe içinde , güle oynaya. Onların o haline gıpta ile bakarım, gelip geçerken. Geçenlerde bir duyuru

(KANSERDE ERKEN TANI İÇİN (YOL)AÇIK, Amansız hastalığın erken tanısı ve MEME KANSERİ hakkında bizleri bilgilendirmek adına” MAVİ BİSİKLET” 20MAYIS ‘ta Balıkesir’de.)’ dikkatimi çekince hem bu duyuruyu, hemde BİZİM EV ‘de yaşayanları size anımsatayım dedim.

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..