Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bizim fakirler eline üç kuruş geçse haline bakmadan cep telefonu alıp altına araba çekiyor

Bizim fakirler eline üç kuruş geçse haline bakmadan cep telefonu alıp altına araba çekiyor
 

Akıllı telefon kaç lira? 2000 lira. Araba? 20–30 bin. Fakirin maaşı kaç lira? 800 lira. Fakirlerin bir de çok çocuğu oluyor biliyor musunuz? Adamın cebinde çay parası yok, elinde 2000 liralık telefon. Parlement içiyor. Altına araba çeken bile var. Çocuğu okula yırtık ayakkabıyla gitmiş umurunda değil. Üç aydır kirayı vermediği için ev sahibi yüzüne tükürmüş umurunda değil.

Ya hemşerim internete girmezsin, müzik dinlemezsin, oyun bilmezsin, maç seyretmezsin, sadece alo demek için neyine gerek bu pahalı telefon. Fakir olduğu alnında yazmıyor ya. Nerden bilecekler. Elinde de yavru galaksi… Aslında bu bir isyan da olabilir. Sefillik günlerimizde arkadaşımla kalan 9 liramızla puro alıp içmiştik. Yani fakir ne olacaksa olsun diyor. Tamam, fakirlik kolay değil. İnsanın psikolojisi bozulur ama bu davranış şekli sadece bizim fakirlere özgü.

Elinde galaksi, altında araba olana fakir der misiniz? Benim telefonum 200 lira. Altımda da arabam yok. Asıl fakir ben miyim yoksa? 800 lira maaşla çalıştığın işe altında arabayla gidiyorsun. Senin maaşın benzin parasına yetmez. Hatice ablayı bakkala veresiye için yalvarırken görünce durum anlaşılıyor. Bizim fakirler fakir değil zakir. Hiç sevmem ama bu söz sizin için geçerli kardeşim; ayağını yorganına göre uzatsana.

Ele güne karşı kuyruğu dik tutacaksın ama gerçekler de ortada. Bunlar bir de üstelik gururlu oluyorlar biliyor musunuz? Bizim bir komşumuz vardı, çok fakirdi. Öyleyken karısını merdiven silmeye yollamıyormuş. İki çocuğu sersefil ne üstte var ne başta; çantaları bile yok.

Ya şimdi konuya bir başka açıdan bakarak fakirlerin bu davranışları anlaşılabilir. İnsanların durumları ne olursa olsun istekleri aynıdır. Zenginler neyi özlerse fakirler de onu özler. Pahalı telefonlar, araba, plazma TV… Fakirlerin bu davranışları çok eleştiriliyor. 2000 liralık telefon senin neyine! Sanki babanın da altında araba vardı. Sadece alo diyeceksin ya! Ama adam telefonu kullanmak için değil hava atmak için alıyor. Aklı sıra kuyruğu dik tutacak. Benim çocuğum okula yırtık ayakkabı ile gidecek, ben 2000 liralık cep telefonu kullanacağım! Hadi be!

Yardım toplayacaksın ya da yardım edeceksin, adam diyor ki ben işe yürüyerek gidiyorum, onun altında araba; neyine yardım edeyim! Tabii ki onlar madalyonun öbür yüzünü bilmiyorlar. Fakir ama fakir değil gibi yaşıyor. Ağzında parlement, elinde galaksi, kapının önünde araba. Bu adam evinin kirasını nasıl ödüyor? Ödemiyor. Ev sahibi yüzüne tükürdü. Çocuklarına acıyor. Ne yiyip ne içiyor? Hatice abla veresiye için bakkala ağlıyor ya. Bakkal da çocuklara acıyor. Fakirlerin bir kısmı işte böyle akılsız oluyor. Akıllı olsalardı zaten fakir olmazlardı. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..