Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Bizim haklarımız varmış gerçekten mi ?

Bizim haklarımız varmış gerçekten mi ?
 

gücünüzü, güçsüzün üzerinde test etmeyi bırakın


Bizim yani, kadınların hakları diye bir şey varmış; varmış da niye bu haklardan bizim yıllardır haberimiz yok anlamış değilim. Güzel ülkemde yıllardır kadınlar dışlanıp horlandı. Derdin nedir demeden üstünde sopalar( pardon erkeklerin hayvani güdüleri tatmin edildi)kırıldı. Tacize uğradı tecavüz edildi erkeklere indirim uygulandı. Neymiş rızası ile olmuş, yok rızası ile değilse bile dişi köpek kuyruk sallamayınca erkek köpek dolanmazmış bahanesi ile suç yine kadına kaldı. Erkekleri aklayıveriyoruz, neden? Erkek insanda kadın insan değil mi? Kadınları; eğlenilecek kadınlar, evlenilecek kadınlar diye sınıflandırıyorsunuz. Peki, biz neden acaba erkekleri yataklık veya yolunmalık kaz olarak sınıflandırmıyoruz. Şimdi diyeceksiniz ki erkek kadından farklı, hayır efendim fark mark yok. Bal gibi erkek de kadında eşit erkeğe tanınan imtiyazlar kadınlara da tanınsın. Kadın eşini aldattığında, hani erkek yapınca elinin kiri diyorsunuz ya kadın içinde deyiverin yatmalık bir erkek bulmuş demek zor mu? Kadın yapınca o...u oluyorsa, lütfen erkek yaptığında da o...u olsun. Onu da fişleyin. Onu da töre ile cezalandırın, niye töreler hep kadınlara işliyor, adillik varsa eğer kadınlara uygulanan törelerden birazda erkekler nasiplensin.  

Bir kadın olarak kimseden hak hukuk istediğim yok. Onlar zaten bizim. Aslı olan bizim olan bir şeyin bir başkası tarafından çiğnenmesi, bu başkası da zaten genellikle erkekler diyorum. Çünkü maalesef  ender de olsa bizden de var. Kendini geliştirmemiş, kültürsüz, yaşadığı toplumun dış görünüşüne ayak uydurup kendini kültürlü zannedenler eğitimsiz oldukları için intizam ve nizam bilmeden çiğneyip geçiyorlar. Eğitim şart, talim terbiye şart, doğurmakla olmuyor maalesef çocuğunu küçük yaşta neyin doğru neyin yanlış olduğunu ibraz edersen çocuklarımız gelecekteki yaşantılarında mutlaka dikkate alacaktır. İlerde ne hakları çiğnenen kadınlar, ne de tecavüze uğrayanlar olacaktır. Bilinçli toplumu oluşturmak zor değil sadece yapmanız gereken ebeveyn olarak akşamları bir saatinizi yavrularınıza karşınıza alıp onlar konuşmak ve satır aralarında doğruluğu, dürüstlüğü her şeyden önemlisi insanlığa yakışan davranışları göstermektir. Sen yol göstermezsen o nasıl yolunu bulacak. Su kendi haline bırakılırsa deli dolu nereye gittiği belli olmadan akar. Suya bir kanal açarsan onu istediğin yere akıtırsın.    

Bizim çocuklarımızda su misali onların yolunu gösterirsek, ne sokaklarda kadın hakları diye bağıran kadınlarımız, ne de babasının eline tutuşturduğu silahla bacısının kirlettiği namusu temizleyen namus bekçisi erkekler olacaktır. Bizim toplumun şu an içinde debelendiği durum ne cehaletten ne de yoksulluktandır. Biz toplum olarak insan olmayı unuttuk. Toplumumuzda hata yapanı gördüğümüzde bana herkes kendinden sorumludur demeden hata yapanı güzel bir dille uyarırsak sanırım gazete manşetlerinde kadına yönelik şiddet içeren haberleri okumayız. Bu bir eksiklik değil toplumumuzun sağlıklı olduğunu gösterir. Sağlıklı bir toplumla güzel yarınlar dileğiyle

 
Toplam blog
: 173
: 568
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Kamuda çalışıyorum, dünyalar tatlısı üç tane yavrum var. Burda bulunmamın sebebi hayatı sizlerle ..