Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Bizim insanımız

Bizim insanımız
 

Benim halkımın yabancı hayranlığı aşikar! İşte bir örnek daha; Türk medyasını yerden yere vurdular. Hatta olayları CNN İnternational' dan takip edenler vardı. Reuters, CNN vs. yayın organının canlı yayınına daha engel olan olmadı bu beğenilmeyen ülkede! Oysa;

- Reuters Taksim'den canli yayin yapıyorken, Londra'daki St. Paul's Katedrali önüne 4 ay süren "Occupy London" protestosunu neden canli vermedi?

- Bugün, Kuzey İrlanda'da 17-18 Haziran'da yapılacak G-8 Zirvesi öncesi kapitalizm karşıtı grupların Trafalgar meydanında saat 16'da ki gösterilerini Anadolu Ajansının 3G olarak canlı vermesi ya da uydu üzerinden canlı yayınlaması neden engellenmiştir?

- Çoğunluğunu genç ve işsiz Amerikalıların oluşturduğu ''Wall Street'i işgal''hareketinde 17 kişi öldüğünde yabancı basın neyle meşguldü?

- Avrupa'nın pekçok ülkesinde (İspanya, İsveç, Yunanistan, Fransa vs. ) ekonomik kriz nedeniyle halk sokaklara dökülürken yabancı basının ilgisi ne düzeydeydi?

Yıllardır terörü kullanarak Türkiye'yi sıkıntıya sürükleyenler bunun da artık fayda etmediğini görüp ülkemizde ki işbirlikçileri sayesinde başka sorunlara sebep olup ülkemizi zor duruma düşürme çabası içerisindeler. Bu oyuna isteyerek gelen kesimler olduğu herkesin malumu. Ama gerçek özgürlük isteyenler, gerçek doğa savunucuları, gerçek vatanseverler artık uyansınlar! Nasıl ki ailemizden bir ferdi hata yaptığında başkalarına karşı savunuyorsak, nasıl ki onun kusurlarını görmezden gelip başkalarına karşı savunuyor, dik duruyorsak vatanımız hakkonda da aynen böyle davranmalıyız.

Fırsatçıların karşısında olalım. Derdimiz hükümetse sandıkta hesabını soralım;  derdimiz projelerse alternatif projeler sunalım; derdimiz her ne hakkında ise farklı fikirler sunalım. Sadece eleştirmek, evete hayır hayıra evet demek, kendi düşüncemizden olmayana saygı göstermemek, sadece kendimizi haklı görüp sokaklara dökülmek bize 80 yıldır ne kazandırdı ki bundan sonra ne kazandıracak?

Yıllarca her gelen iktidarı eleştirdik, suçladık... Ama kaçımız dönüp aynaya bakarak kendini sorguladı? Bizler kusursuz muyuz? Türk milleti olarak okuma alışkanlığımız, araştırma ve öğrenme alışkanlığımız olmamasına rağmen; herkes her konuda uzman! Herkes herşeyi biliyor yetmez gibi herkesle de paylaşıyor. Savunduğumuz her düşünceyi adeta takım tutar gibi savunuyoruz. Bu yüzden de iktidarda kimin olduğu hiç önemli değil. Nede olsa "A" gidip "B" geldiğinde de aynı eleştiriler aynı olaylar olacak.

Son olarak özellikle yabancı güçlere ve onların emellerine karşı birlik olalım. O birliği bütünlüğü sağlarsak gerisi kendiliğinden gelir. Eleştirirken fikir de üreten bir toplum olalım...

 
Toplam blog
: 30
: 822
Kayıt tarihi
: 19.10.11
 
 

Öncelikle Merhaba... 1982 Zonguldak doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Özel bir bankada yaklaş..