Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '13

 
Kategori
TV Programları
 

Bizim Okul'da tarihteki yerini aldı

Bir Cumartesi akşamından saygılarımı sunuyorum.

Malum özellikle 80’li yılların ikinci yarısından itibaren televizyon evlerimizin vazgeçilmez bir parçası ve sınır tanımadan görüntüsü de olsa hep açık kalan bir yanımız oldu. Özellikle her yaş gurubunun vazgeçmeden ve bıkmadan defalarca seyrettiği HababamSınıfı aradan 35 40 sene geçse de hala ilkgün olduğu gibi heyecanla evlerimize, ekranlarımıza konuk oluyor.

Özellikle 2005 yılında hayat bilgisi ve daha sonrasında benzer diziler ekranlarımıza sürekli, geldi ve de gelmeye de devam ediyor.

İşte onaların sonuncusu olan BİZİM OKUL adlı dizi, Zeki Alasya,Levent Ülgen Cem Davran ve daha Türk sinemasına hizmet etmiş birbirinden değerlive usta oyuncuların kadrosunda buldurmasına rağmen malesef ekranlara bu gece yer alan bölümüyle erken veda etmek zorunda kaldı.

Televizyon kanallarının en büyük korkulu rüyası haline gelen reyting kaygısı bir kez daha yüzünü bu dizi ile göstermiş oldu.

İnsanlarımız artık taklit yapımlardan bıktı ve bu gidişler de bıkmaya devam edeceğiz. Yapım,yönetim oyuncu kadroları ve daha kamera arkası oldukça yüksek maliyet ve zorluklarla çekilen bu dizilerin acaba senaryosunda taklitler yerine, daha yaratıcı konular üretilse olmaz mı ?

Artık öylesine bir sosyal paylaşım siteleri içerisinde buluyoruz ki kendimizi, fazla değil 1 saatinizi ayırarak göz gezdirdiğinizde Türk insanının yaratıcılığı,espiri ile ciddi konulara nasıl yaklaştığını ve günümüzde markalaşmış komedi yazarlarının çok daha ötesinde nice insanlar olduğunu hemen görebiliyorsunuz.

Nacizane olarak ben derim ki artık bırakın gençler yaratıcılığını kullansın ve önünü açın. Görülen o ki malesef artık eski kalemler kalemlerini emekliliğe ayırma zamanı geldiğini göremiyorlar.

 

Ne diyelim yarınlar daha da güzel olacak ..

 
Toplam blog
: 15
: 1288
Kayıt tarihi
: 10.12.10
 
 

3 Ekim 1971'de Almanya'da dünyaya geldim. Hakedene sevgiyi vermek üzerine kurulmuştur dünyam. ..