Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '13

 
Kategori
TV Programları
 

Bizim Okul yalan oldu

Bizim Okul yalan oldu
 

ATV , ülkemizde en çok dizi yayınlayan ve tutmayınca anında yayından kaldıran kanaldır belki de..Son 1-2 yıl içinde ; Seni Bana Yazmışlar , Hayat Devam Ediyor , 2 Yaka 1 İsmail ,  Son , Uçurum , Son Yaz , Alev Alev , Krem gibi diziler büyük bir reklamlar başlayıp , sessiz sedasız ve erken bir biçimde final yaptılar..

Ama belki de en doğru işi anlatacağım olayla yaptılar.. Geçtiğimiz 3-4 sene boyunca Kanal D ve Star'ın cılkını çıkarana kadar yayınladığı ( hala yayınlanıyor ) Akasya Durağı adlı sevimli(!) dizimiz bitti diye çok üzülmüştük ( ! ).. Ama sağolsun neredeyse aynı ekip '' Bizim Okul '' adında sıradan ve çok basit bir diziyle yeniden karşımıza gelmişlerdi.. Çok zaman verilmedi , Rtük'ün en çok şikayet eden yapımları arasına girdi.. Reytinglerde bir türlü ilk 20'ye giremedi ( 1.bölüm hariç )..

Ve bugünlerde o dizinin '' 7. '' bölümde bitirilmesine karar verildi.. E biz demedik mi tutmaz diye ? Zeki Alasya , Levent Ülgen , Cezmi Baskın gibi Türkiye'nin en başarılı tiyatrocuları , sinemacıları neden böyle saçmalıklarla uğraşıyor anlamak mümkün değil.. Hele ki 90'lı yılların en başarılı erkek oyuncularından Cem Davran'ın yani nam-ı diğer Mazhar'ın ne işi var bu saçmalıkta ? Ona daha normal roller yakışır bence.. Başroller hemde..

Kişilerle bir problemimiz yok yanlış anlaşılmasın.. Derdimiz şudur ki ; yapımlar hep aynı .. Halk yemiyor artık sayın yöneticiler, yapımcılar.. Okul dizileri ülkemizde hep iş yapmıştır bu doğru.. Ama sen gidipte Hababam Sınıfı çakması bir sınıf yaratmaya çalışırsan böyle elinde patlar işte..

Ayrıca ülkede bu kadar dizi bolluğu varken , Avrupai dizilerin çakmalarıyla doluyken piyasa ; kendi yapımlarının çakmasını yapmak da nasıl bi fikirdir anlaşılır gibi değil..

Ama siz siz olun Hababam Sınıfı'nı örnek alın ama asla çakmasını yapmaya çalışmayın.. Onlarda haylazdı, haşarıydı ama hocalarına , birbirlerine zarar vermeden yapıyorlardı bunu..  Sizin yaptığınız gibi her sahnede bir aksiyon yaratma endişesi yoktu.. Yapay değil , gerçekti.. Sıcacıktı.. Sizinkilerse reyting kaygılı kurmacalar sadece..

Neyse sonuçta bize gösterdiğiniz okul '' bizim okul '' değildi.. İyi de oldu... Sizin okulunuz size kalsın.. Bize Hababam yeter.. 

Hababam Güm Güm Güm !

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..