Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bizimkiler Şimdi Nerede ?____-___-

Bizimkiler Şimdi Nerede ?____-___-
 

Hürriyet Gazetesi'nden


Ne günlerdi değil mi? Eskiden ne de güzel yapıtlarımız var idi televizyonlarımızda bizlere arz edilen. Aklımda kalanlar ( Türk olanlar ) ; Ferhunde Hanımlar ( Şimdiki Cennet Mahallesi dizisindeki Pembe oynuyordu, bir de Yaprak Dökümü'ndeki Hayriye Hanım da vardı di mi ? ), Perihan Abla( Perihan Kutman ) , Şehnaz Tango, Süper Baba, Yazlıkçılar, Tatlı Kaçıklar...... Vesaire, vesaire, vesaire...

Bunları hepsi güzeldiler ayırım yapılmaksızın. Lakin, içlerinde özellikle kalbimizi uzuuun bir süre fetheden ve oyuncularını hatırlamakta bile zorlandığım tatlı bir dizi var. : " BİZİMKİLER " !!

Hatırladık mı ?

" Heeeeee =o =))) eveeeet :) dediğinizi ve yüzünüzde kocaman bir tebessümün belirdiğinden adım gibi eminim Gerçi benden daha küçük olanlar belki hatırlamazlar ama ( sanki bende çok büyüğüm gibi ) büyüklerine sorarlarsa anlatacaklardır kendilerine =)

Aslında ben de hayal mayal hatırlıyorum bu diziyi. Aykut Oral vardı. Katil karakteriyle. İki kolunda horozları gezer dururdu apartmnda. Hele apartmana bir gelişi vardı ki sormayın. Beyaz bir kartal vardı araba. Aoartmanın önünde duran mavi çöp bidonlarını bilerek yıkar öyle parkederdi arabasını. Kapıcı cafer de hayıflanarak yerden kaldırırdı mavi bidonları. Hemen Cemil çıkardı camdan yarı beline kadar. " Sevim koç katil geldi yine " der gülerdi. Kapıcı Cafer'e camdan seslenir ve eşi Sevim'den gizlice sepeti camdan salarak bira isterdi. Eşi sevim de apartmanda terzilik yapardı. Cafer de " sarhoş bak yakalanacaksın bu sefer " deyip uyarırdı Cemil Bey'i.

Bir de "Tak Kardeşim " diye gezen karakter vardı. Her lafının sonuna " tak kardeşim " 'i eklerdi. Sabri Bey alt katta girişte otururdu. Katil ( Aykut Oral ), apartmana gelince Sabri Bey hemen balkonundan dışarı çıkar ve " efendim neden her seferinde bidonları deviriyorsunuz? " deyip fırlardı. Katil de " adamın kafasını attırma yandan çarklı " der ve iki kolunda horozlarıyla üzerine yürürdü. Daha sonra Katil karakteri içeri girince kendisinden korkan Sabri Bey arkasından " Manyak herif ne olacak ? Apartmanın bir tane akıllı insanı yok ki . " diye dayılık taslardı.

Hemen ardından apartmanın girişinde kapıcı klübesinde duran kapıcı Cafer'in yeşil renkli papağanı : " yandan çarklı , yandan çarklı, babacıığğğğm !! " derdi. Sabri Bey'de çok sinirlenerek : " sus sen de be bir de senle uğraşmayalım manyak kuş seni " diye kızardı. Vay be ne günlerdi. yazdıkça aklıma geliyor sanki diziyi tekrar seyreder gibi olurum. Siz de hatırlıyor musunuz bu bölümleri...



Evet Bizimkiler Dizisi...

*** 14 yıl, kesintisiz olarak Türk televizyonlarında yayınlanmış, birkaç istisna dışında, yayınlandığı günlerin hep birincisi olmuş, izleyicinin en beğendiği, en çok ve en uzun süreyle izlediği dizi olma rekorunu elinde tutmuştur. Dizinin yayından kaldırılmasının ardından bazı oyuncular büyük bir boşluğa düştüler. İşsizlik ve çeşitli hastalıklarla mücadele günleri başladı ve ardı ardına bir dönemin en tanınan ve sevilen oyuncularının 'dram' haberleri ekranlara gelmeye başladı. 'Bizimkiler'dizisinin 12 yıl boyunca saygın ve sevecen babaannesi Leyla Hanım'ı başarıyla canlandırdı. Ünlü oyuncu Güzin Özipek lenfbezi tümörüne ve solunum yetmezliğine yenik düşerek 13 Ağustos 2000 tarihinde 75 yaşında aramızdan ayrıldı.
Yaman Okay, Şükrünün karısı Nazan'ın bir baltaya sap olamamış ağabeyi Nazım rolündeydi. Yaman Okay 1993 yılında yaşamını yitirdi.
" Buyruuuun" sözleri ve üzerinden yıllarca çıkartmadığı gömleğiyle dikkat çeken Ercan Yazgan, uzun süredir tedavi görüyor.Bir ara 40 kiloya kadar düşen ünlü oyuncunun şu anda sağlık durumu iyimiş. Atılay Uluışık ise ( dizideki adı ALİ ), diziye 11 yaşında bir çocuk olarak başladı. Televizyon izleyicisinin gözünün önünde büyüyen Uluışık, kısa bir süre önce de evlendi. Atılay aynı zamanda Matematik Mühendisi. Vay be koca adam olmuş.

Dizide Şükrü'yü canlandıran Erdal Özyağcılar, aynı karekterle anılmak istemediği için rolünü Savaş Dinçel'e devretmişti.
Ünlü oyuncu şu anda yine büyük bir ilgiyle izlenen Elveda Rumeli adlı dizide oynuyor.
Dizide 'yengeç' lakabıyla tanınan Savaş Yurttaş, Nisan 2002'de kansere yenik düştü.
Evin büyükbabası Hüsnü rolündeki Orhan Çağman 1997'de vefat etti. Dizinin en renkli karakterlerden biri olan ve sürekli pencereden " Benim adım Cemil" diye bağıran Uğurtan Sayıner şu anda zor durumda. Dizi bittikten sonra iş bulamayan ve ailesi tarafından terk edilen Sayıner, hala bir otel odasında zor şartlar altında yaşamını sürdürüyor. 1997 yılında bir beyin ameliyatı esnasında kaybettiğimiz sanatçı Ayton Sert ise dizide Davut Usta'nın dükkanına çıkma malzeme taşıyan, el arabalı bir garibanı canlandırmıştı.
Dizide uzun süre Ali'nin bir dargın bir barışık yaşadığı sözlüsü Zeynep'i canlandıran Özge Özberk, daha sonra BKM'ye dahil oldu. Çemberimde Gül Oya dizisiyle yıldızı parlayan, Özberk GORA'da rol aldı. Genç oyuncu şu anda sektörün en çok aranan yeteneklerinden biri. Yine dizinin en önemli karakterlerinden olan Şükrü'yü canlandıran Savaş Dinçel de 20 Aralık 2007'de bir kalp krizi sonucunda aramızdan ayrıldı. Doktor Türkan'ı oynayan Güler Ökten, efsane diziden sonra bir çok dizi ve sinema filmde rol aldı.
Başarılı oyuncu bugünlerde yine efsaneye dönüşen Yaprak Dökümü'nde 'Cevriye Kaynana'yı başarıyla canlandırıyor. "Sus iblis kırarım boynuzunu ha!" "Halil Pazarlama" Halil" sözleriye hatırladığımız Oktay Sözbir, Şubat 2006'da aramızdan ayrıldı.

Dizinin meraklı muhasebe müdürü Ergun'u canlandıran Erdinç Dinçer'in diziden sonra hayatı kolay olmadı. Uzun süre işsiz kaldı ve bir süredir siroz hastalığıyla mücadele ediyor. Sabri Bey'in kayınvalidesini canlandıran Latife Saruhan 2001 yılında aramızdan ayrıldı. Huysuz ve cimri apartman yöneticisi Sabri bey yani Mehmet Akan 2006 yılında aramızdan ayrıldı. On üç yıl aralıksız devam eden efsane dizi 'Bizimkiler' ile 'Türk TV'lerinde en uzun süre devam eden dizi' rekorunu kıran Umur Bugay'ın işleri çok iyi gitmedi. Bugay'ın son dizisi 'Şölen', ilk bölümün ardından yayından kaldırıldı. Dizinin ömrünün sadece bir bölüm olmasına kızan ünlü yapımcı da mesleği bıraktı!

İşte böyle dostlarım. Nice diziler geldi, nice diziler geçti ve arkalarında mutlu anımsamalar bıraktı bizlere. Yazıdan da anlaşılacağı gibi kimi üstadlarımızın da diziden sonraki yaşamları pek de hayırlı geçmemiş. Üzülmemek elde değil tabii ki herkesin hayatı parlak geçmiyor ömrü boyunca. Kimileri ise hala bir galaksi yıldızı gibi parlamaya devam ediyor yılların verdiği eşsiz tecrübe ve profesyonelliğini kullanarak. Göçüp giden üstadlarımızı buradan saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Hepinize hayırlı günler diliyorum .

*** Kaynak Bilgi : Hürriyet Gazetesi Kelebek...

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..