Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '18

 
Kategori
Dünya
 

Bizler Sadece Figüranız

Bizler Sadece Figüranız
 

Kişi ne kadar zeki ve mantıklı bir insan olsa da farkında olmadan toplum, çevre, etkenler, tepkiler karşısında zamanla algısı körelebiliyor.

Hür düşünmeyi engellemek toplumları, kişisel zaaflar insanları mantıksız davranmaya itiyor. Doğa kanunları her zaman işler, insanın en güçlü yanı yaratıcılığı ve zekasıdır onu elinden alırsan en aciz insan yada en tehlikeli toplum ortaya çıkar.

Savaşların çıkma nedeni bir aşk hikayesi olmamıştır. Truva savaşı İzmir'li Homeros'un İlyada'sında anlattığı gibi Paris ve Helen'in aşkı yüzünden mi çıktı? Truva savaşı gerçek birinci dünya savaşıdır ve Homeros'un Akalilar diye isimlendirdiği Miken toplumunun yeni pazar arayışı ile Akdeniz'in diğer kıyılarına yayılma hareketini yapmasını sağlar. Topraklarımıza ilk kez Yunanca konuşan Helen toplumunun gelmesini ve Anadolu'nun Helenleşmesini doğurur. O zaman insanlarının bildiği Akdeniz kıyılarında yaşayan tüm dünya halklarının katılmış olduğu gerçek birinci dünya savaşıdır. İnsanoğlu mutlaka romantiktir, Homeros'un başarısı da Truva savaşını Tanrılar arasında bir güzellik yarışmasına bağlar, aşk ve kahramanlık hikayeleri ile dinlenebilir kılar. Çünkü sözlü olarak anlatılan bir eserdir. Yüzyıllarca kulaktan kulağa anlatılır durur. İnsanların duymaktan hoşlandıkları yalanlar ve dinlemekten keyif almadıkları gerçekler vardır.

Mantık bir şeyi en iyi şekilde anlama ve kavrama metodudur. Dolayısıyla zihinde olan bir şeydir, davranışlar ise arzu ve tutkudan meydana gelir yani bir nevi tepkimedir, beden de arzunun ürettiği duygulara göre tepki verir. Çünkü duyguyu oluşturan hormonlar bedende olur zihinde değil, zihin sadece bunu imgeler. Yani mantığın duygu ve davranışlarla alakası yoktur, tamamen düşünseldir.

Karşısında mantıklı davranmayanların dayatmalarına onların anlayacağı şekilde ve dilde baskı uygulamak da mantıktır ama sadece en uç noktada, etkiye tepki noktasında.

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..