Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '06

 
Kategori
Psikoloji
 

Bizler yüreğimizde hayatı bulamamışken

Bizler yüreğimizde hayatı bulamamışken
 

Buruk kalan bir hayatın acısını çeken gözleri, ruhunun sonbahar manzaralarına hasretliğini anlamaktan oldukça uzaktı. Bir hayal vardı gönlünde. Ne kadar sureti belli yahut adı anımsanmış olmasa da, onu seviyordu. Her gece yıldızlarla sohbet ederken, yüreği yalnızlığının uçsuz bucaksız çöllerinde kavrulurdu. Açamadığı gönlünü düşlerde dile getirmeye çaılşsa da düşlerinde bile ifade eksikliği yaşardı.

Yaşlandığı hayatta o kadar zamansızlık çekmişti ki, vakti olmayan hayatının onu nasıl yaşlandırdığı hakkında bir fikri yoktu. Şimdi kaygısızca caddelerde geziyor, hayatın acımasızlığına hiçbir şey yapmayarak meydan okuyordu.
Koşuşturduğu vakitlerde hep mağlup olan bu adama tembellik etmek mağlum mu olmuştu dersiniz?

Sevdiği o kadar çok şeyi vardı ki, belki de hayat, bunları kıskandığı için ona maddi hayatta "sahip olma" şansını
vermiyordu.

Her ardına bakışı gözyaşı olan bu adam, bir kez daha hayata mağlup olmuş ve hiç sevmediği karanlığın kucağına düşmüştü. Öyle ki, hayat ona, son yürüyüşünü yapacağı bir omuz dahi vermemişti. Tanımadığı birkaç kişi duygusuzca yaklaşıp, hayata mağlup olan adamın bedenini karanlığa teslim etmişti. Peki ölüm ona göre böyle birşey miydi?
Karanlık ve yok oluş?...

O, Tanrı ve kelimeleri yüreğinden alacak bir vaka olmadan ölmüş olmayacağını söylerdi. Hayat belki bir çok şeyi ona çok görmüştü; ancak Tanrı'yı ve kelimelerini ona bırakmıştı. Bu yüzden o, hayatı bile seviyordu, aşkın tek taraflı olduğunu düşündüğü gibi...

Tanrı'yı bilmem ama artık kelimeleri dilinde yoktu. Oysa şairler ölmezdi.

O, şiirlerde yaşarsa,ölüm onu yanına almış sayılır mıydı? Belki de misafirdi artık o. Her gece sohbet ettiği yıldızların misafiri... Şiirlerini okuyan her yalnızın yüreğinde bir misafir ki "bizler yüreğimizde hayatı bulamamışken"...

 
Toplam blog
: 6
: 506
Kayıt tarihi
: 29.11.06
 
 

A.Kocatepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Bir buçuk yıllık bir ra..