Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '11

 
Kategori
Eğitim
 

Bizler

Bizler İnsanların tek başına yaşamaları mümkün değildir. İnsanların toplumdaki yaşadığı çevresinde bazılarının yeri başkadır. İnsanlar kendi aralarındaki değeri başka olan kişi/kişilerin önemini asla unutmazlar kendi aralarında. 

İlişkilerinin boyutu arkadaşlıktan ötedir. Samimiyetten de öte denebilir bazı kişilerle/kişiyle olan ilişkimiz. 

Günlük meşgalemizde, daraldığımızda, tutunacak dal aradığımızda , sıkıntılı anımızda ilk akla gelen kişinin yerini maddi olarak hiçbir zenginlik dolduramaz. 

Bazı kişilerin varlığı sizin için güvendir, emniyettir, candır, . kardeştir, dert, ortağıdır, sırdaşınızdır. Her zaman bu kişilerin değeri bizim için böyledir. Ne zaman olursa olsun sizin yanınızdadır. Kişiliği oturmuştur. 

Sizin derdiniz onun derdidir. Sizin sıkıntınız onun sıkıntısıdır. Diyelim ki, gece saat 23.00’ da aradınız telefonunuza cevap verir. 

Saat 23.00’de aradığına göre derdi var der ve sizin için çaba harcar. Herkesin böyle bir/iki dostu olmalıdır hayatında. Ne zaman başınız sıkışsa yanınızda o olmalıdır. Uzaklık yakınlık, mesafe ara, hiç mevzuu bahis olmaz bu tür kişiler arasında. 

Arabası varsa sizin için seferber eder. 

Derdinizin tez elden görülmesi amacıyla çevresini seferber eder. 

Ayrı kentlerde yaşasalar da arkadaşının ihtiyacının aynı kendi ihtiyacının karşılandığı gibi sevineceğini ileterek , o samimi dostunun imdadına bir an evvel ilaç olmak için elinden gelen gayreti sarf eder. 

Sizin için onun derdi ne ise, onun derdi de sizin için o olacak bir/iki arkadaşımız olmalıdır ama mutlaka bulunmalıdır. Bu tür arkadaşınız yoksa çok fakirsiniz demektir. 

Böylece hakiki insanlığın yaşandığını düşünceden fiiliyata geçirerek mutlu olmalıyız. 

Gecenin, gündüzün, dar ve geniş zamanı olmaz bu tür insanlar arasında, her an birdir. 

Yolda kalsa onu ararsınız, hasta olsanız onun telefonunu çaldırırsınız, eşinizin veya çocuğunuzun ihtiyacı olurda siz uzaktaysanız ona güvenirsiniz. 

Hayatımızda böyle kişi/kişiler varsa çok zenginiz dememe gerek var mı? Dünyanın en zenginisiniz diyebilir miyiz böyle arkadaşlara sahip bulunan kişilere? 

Ailenizden uzak kalmanız lüzumu doğunca , ailenizin işlerini mutlaka çevreden birilerine emanet etmeniz icap ederse o kişiyi arar ve de gözünüz arkada kalmaz. 

Hepimizin zamanında veya ileriki zamanlarda sıkıntılı zamanlarımız olduğunda /olacağında ihtiyacımızın bizim gibi görüleceğine inanacağımız çevre edinmenin gerekli olduğunun farkına varmalıyız. 

Maalesef bunu anlayamayan birçok kişi olabilir gibi geliyor bana.Bazı kişilerde var ki, sureta dostluk sergilemesine rağmen bilgisine ihtiyacınız düştüğünde bir telefon mesaj giderini bile düşünenlerde bulunabiliyor. 

Dolayısıyla hesaptan dolayı size mesaj göndermekten kaçınıyor. Öylelerini anladıktan sonrada uzak durmalıyız değil mi? 

İki insan grubu arasında ki, farkı iyi tahlil etmeli insan kendi hayatında. Kişileri kategorize etmeden değerlendirmeli, kişileri baz alarak değerlendirmeli insanlar. İçimizde hem çok iyiler var, hem de çok menfaatperestler mevcut. 

Tercih bizlerin , kime yakın duracağımızı kendimiz seçmeliyiz. Akıllı insan kimin kimlerin yanında olacağını çok iyi bilir. Dostun kıymetini, dostumuzu kaybetmeden bilmek dileğiyle. 

Dostların iyilikleri de unutulmamalıdır. Bizlerin, hepimizin samimi ve temiz dostluklara ihtiyacımız vardır. 

 
Toplam blog
: 375
: 678
Kayıt tarihi
: 12.07.08
 
 

Mehmet Şener 1964 doğumluyum, Burdur-Gölhisar'da yaşıyorum. Doğum yerim Burdur/Atınyayla . Lisans..