Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

BJK-FB senaryosu

BJK-FB senaryosu
 

Fenerbahçe-Beşiktaş


Öncelikle istatistiklerden bahsetmek istiyorum:

Fenerbahçe ile Beşiktaş İnönü' de lig maçlarında 71 kez karşılaştılar. Bu maçlarda Fenerbahçe 25, Beşiktaş 24 galibiyet elde etti.

İki takım İnönü' de 163 kez karşılaştılar. Fenerbahçe 59, Beşiktaş 54 galibiyet aldı.

İnönü' de oynanan son 4 lig maçını da Fenerbahçe kazandı. Bunlardan üçü 1-2 bitti.

İnönü' de oynanan son 6 lig maçından 5' ini Fenerbahçe kazandı.

Hatırlar mısınız Şükrü Saraçoğlu lig maçlarında 2001-2006 yılları arasında Beşiktaş 3 galibiyet, 3 beraberlik alıp hiç yenilmedikleri için ne çok mutlu olurlardı. Görüldüğü üzere bugün bu durum tersine dönmüş durumda.

Gelelim maçın senaryosuna:

Beşiktaş aldığı üstüste yenilgilerden sonra uğuruna inanmaktan vazgeçtiği yüzüncü yıl formasıyla çıkmaz maça. Fenerbahçe maça hızlı başlar. Çok pas yapar, kısa pas olur bu paslar genelde. Bazen uzun paslarla Kazım' ı kaçırmaya çalışırlar. Beşiktaş ise pres yapmaya çalışır. Ama Fenerbahçe' nin iyi pas yapması onların presini etkisiz kılar. Ve Fenerbahçe ilk 30 dk içinde golü bulur. Golü Kazım ya da Alex atar. Sonra Fenerbahçe' nin kronik rahatsızlığı baş gösterir. Fenerbahçe 0-1' i korumak için geriye yaslanır. Beşiktaş bastırmaya ve gol pozisyonları bulmaya başlar. Beşiktaş ilk yarı gol atamaz ama maçtan sonra hakemi suçlayabilecekleri birkaç pozisyon çıkar onlar için. İlk yarı 0-1 sonuçlanır.

İkinci yarıya Fenerbahçe ilk yarının sonlarındaki silik görüntüsünden kurtulmuş olarak çıkar. Daha iyi oynamaya başlar. Gol pozisyonları bulur. Beşiktaş ise arada sırada kontraatakla pozisyon bulmaya çalışır. Ve Fenerbahçe' nin ikinci golü gelir. Golün sahibi Dos Santos ya da Emre Belözoğlu olur. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe yine geriye yaslanır. Artık kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan Beşiktaş var gücüyle saldırır. Pozisyonlar bulur. Bu dakikalarda Fenerbahçe birkaç kontraatakta etkili olur ancak oyuna yeni girmiş olan Guiza çok net pozisyonlar kaçırır. Ve Fenerbahçe' nin korktuğu başına gelir, golü yer:1-2. Bu golden sonra Beşiktaş baskısını artırır ve çok tartışılacak birkaç pozisyon olur. Sarı kartlar çıkar, kırmızı kartlar-penaltılar beklenir ama hiçbirisi olmaz. Son dakikalarda Beşiktaş çok net bir pozisyondan yararlanamaz ve maç 1-2 sonuçlanır. Maçtan sonra Beşiktaşlı futbolcular hakemin etrafını sarar. Beşiktaşlı yöneticiler hakem yüzünden yenildiklerini iddia ederler. Beşiktaşlı spor yorumcuları hakemi istifaya davet ederler. Galatasaraylı yorumcular da onları desteklerler. Tüm hafta boyunca Fenerbahçe çekiştirilir, hakem eleştirilir. Benim tahminime göre burada amaç Fenerbahçe' nin sıradaki maçına çıkacak hakemi etkileyip Fenerbahçe' nin puan kaybetmesini sağlamaktır. Biz Fenerbahçeliler de aslında biraz Fenerbahçe' ye kızgın oluruz, gollerden sonra geriye yasandığı ve 0-3, 0-4 kazanacağı maçı 1-2 kazandığı için ve Guiza' ya %100' lük golleri kaçırdığı için. Eee tabi artık Fenerbahçe taraftarı için derbide galibiyet yetmiyor.

Tabi bunlar benim tahminlerim ama sonuçta bu futbol ve Beşiktaş da büyük takım olduğu için her türlü sonuç olabilir. Bu maçtan sonra beni tek üzecek sonuç Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor' un kutsal ittifakının ayyuka çıkması ve birlikte "Temiz bir lig istiyoruz" diye pankart açmaları olur.

Soru ve yorumlarınızı bekliyorum, önceki yazılarımı şiddetle tavsiye ediyorum. Saygılarımla....

 
Toplam blog
: 56
: 1482
Kayıt tarihi
: 18.11.08
 
 

Doktorum. Tıpla ilgilendiğim kadar sporla da ilgileniyorum diyebilirim. Yazılarımı beğeneceğinizi..