Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

BKP (Bilge Kadınlar Projesi)

BKP (Bilge Kadınlar Projesi)
 

Dünya Kadınlar Günü!

Dünya’nın kadınlar için kabul ettiği gün, gerçekten son derece önemli bir gündür. Ancak aynı modern dünyanın işgalleri sonucu sadece milyonlarca kadının tecavüze uğradığını unutmamak gerekir. Resmi rakamlara göre binlerce kadının Irak’ta savaş sonrası kaosta tecavüze uğradığını gösteriyor. Bu savaşı saçma senaryolarla başlatan ABD ve kapitalizm destekçilerinin sözde kadın haklarını savunan organizasyonlara da imza atması ne yaman çelişkidir. Demek ki, Avrupa ve Amerikalılar taciz tecavüze uğrarsa ciddi sıkıntı olurken, son on yılda Irak’ta tecavüze uğrayan kadınların haddi hesabı yoktur.

Aslında kendini bilen her birey için böyle bir güne ihtiyacı yok. Yani neden olsun ki? Anne ve kadın kutsaldır. Türk inanışlarına göre de kadın, annedir, kardeştir, haladır, teyzedir, eştir. Hükümdara eştir. Hükümdarla, kağanla, birliktedir. Birçok kendini bilen insana göre, Türk ne Arap’tır, ne de Avrupalı. Kendisine has kültürü vardır. Cengiz’in arkasındaki güç, annesidir. Aynı şekilde Timur’un da. Başarılı olan her ailede gerçekten bilge bir anne figürü vardır. Kardeşleri arasında güçlü bağlar varsa bilin ki tüm evlatlarını bir araya toplamayı becerebilen bir kadın vardır. Sadece bu kadar mı? Elbette hayır, eş seçiminde de aileyi kuracak temel birey o olduğu için eş seçme hakkı tüm dünya üzerinde mutlaka kadınlara verilmiştir. Teorik olarak her ne kadar, erkekler seçiyormuş gibi gözükseler de asıl seçiciler daima kadınalar olmuştur. Bunun aksi durumlar da söz konusudur, gerçekte bulunan eşler başkaları tarafından ayartılmıştır, kadın bulduğu ile yetinmek zorunda kalmıştır, geleneksel, statü, mantık, menfaat evlilikleri yapılmış her ne kadar gerçek seçim engellenmişse de günümüzde başka bir büyük tehlike de bireylere aslında sahte partnerler icat etmek yoluyla algıların yanıltılmasıdır. Bu durum aşırı özgürlükçü gruplarda başka bir hayal kırıklığına sebep olmaktadır. Bunların sonucunda çığ gibi artan boşanmalar, mutsuz birliktelikler, dağılmış çocuklar demektir. Hatta toplumda doğru eş seçimin önündeki engeller toplumdaki engelli sayısını hızla artırmaktadır. Bir nevi topluma yapılabilecek en seçeneklerden biri de doğru seçimlerin önüne engeller konulmasıdır.  Kimse aşkla yapılan bir çocuğun çok engelli olabileceğine ihtimal vermek istemez.

Hayata kadınların ve erkeklerin farklı pencereden baktıkları aşikâr. Hepsinin doğal yapılarından dolayı hayata farklı bakmaları da olağan şeyler. Temel günümüz insanın aşırı açlık duygusunun pompalanması sonucunda ortaya çıkan sorunlar bulunuyor. Bu sorunları çözme kabiliyetinde olanların ise farklılıkları pompalayıp sonsuz özgürlük vaatleri ise sorunu çözmek yerine daha da çözümsüz hale getiriyor. Ticaret ve iş dünyasının dünyada kadın ve erkekleri daha aktif çalışan icat edilen ihtiyaçları tatmin etmek için günde yirmi dört saatten fazla çalışmak zorunda bırakılan bireyler olmaları. Söz dünya kadınlar gününden açılmışken, böyle bir günde eşine, annesine kız kardeşine hediye alma baskısı ile karşılaşan ve bunu alamayacak durumda olması sebebiyle mutsuz, olan erkek sayısı azımsanmayacak kadar fazla olacaktır. Hâlbuki saygı ve özgüven kültürü toplumlara hâkim olabilseydi, muhtemelen herhangi bir kadın ve erkek şu günde sırf bu günden dolayı huzursuz olmazdı.  Ezilmiş kadını konuşuyor olmazdık. Ezen veya ezilen gibi bir sorun olmazdı. Ama bu gerçekten de mümkün değil. Hitlerin annesi bir erkek değildi. Atom bombasını yaparak binlerce insanın annesi de. Dinamiti icat ederek milyonlarca insanın ölümüne neden olan Noel’in annesi de. Hatta şu dahi söylenebilir ki kardeşi kardeşe çoğunlukla kırdıran da bir kadın olabilmiştir. Erkekleri yetiştiren kişilerin başında annelerinin geldiğini ve tüm kötülükleri yapanların da bir şekilde bir anneden doğduğunu ve annenin evladı olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor.

Yaşam bir tatmin savaşı değildir. Yaşam doğayla, Allah’ın yasalarıyla dengeli yaşamayı öğrenme uygulama sanatıdır. Bu ancak bilgiyle donatılan, bilgili, özgüven sahibi bilge kadınlarla gerçekleşir. 

Her erkeğin hayatında mutlaka bir veya birden fazla kadının parmak izleri vardır. O halde toplumu bilge, akıllı kadınlara sahip toplumlar kısaca başarılı evlatlar, yetiştirebilirler. Başarının ölçütü doğa diğer kurallara karşı gelerek mal biriktirmek değildir. Doğaya, diğer canlılara, insanlara, kadınlara erkeklere saygılı bireyler yetiştirme gücüne sahip olan kadınlar gerçekte doğayı güzelleştirecek, mutlu geleceğe sadece kadınlar sayesinde ulaşılacaktır.

Bir toplumun geleceğine yapacağı en büyük yatırım sağlıklı nesiller doğuracak, büyütecek, kadınlarına gerçek değeri vererek doğru eğitim ve saygıdır.  Saygı, iyi niyet, destek kadınların doğru yetişmesi için belki de ilk adımlar olabilir. İkinci büyük adım ise, bilimi bilimden, sahteyi sahteden doğruyu doğrudan ayırma yeteneğine erişebilen bireyler yetiştirmektir. Bir anne en iyi öğretmen, yol gösterici bilgedir veya tam tersi…

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..