Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '13

 
Kategori
Blog
 

Blog Anayasası?

Blog Anayasası?
 

Önce sormak gerekir Anayasa’ları kimler yapar?

Siz hiç işçilerin, emekçilerin, yazarların oturup Anayasa yaptıklarını gördünüz mü? Bunu tarih yazmaz?

Marabalar, ameleler, çalışanlar, işçiler, ırgatlar Anayasa yapamazlar… Patronlar yapabilirler. Başka başka kimlerin yaptıklarını biliyorsunuz. Millete “Efendilik”  taslayanlar; padişah olmak isteyenler, yargı organlarını alt üst etmek isteyenler Anayasa yapabilir.

Şimdi siz toplanmış kendi kendinize bir Anayasa yapalım da şu Milliyet Blog’un gidişine çeki düzen verelim; millet birbirini yemesin, diyorsanız, buna patronlar takımı içten içe gülerler. Çünkü patronlar, alt takımın durmadan birbiriyle kavga etmesini ister ki… Reyting artsın… Sakin , sessiz bir insan da istenmaz, öyle bir Blog da arzu edilmez… Anlaşıldı mı?

Nerede hareket orada bereket…

Editörlerin  kimbilir zaman zaman hoşuna da gidiyordur: “Aaaa … bak yine Bay Zeki, Bayan Andavallı ile  birbirlerine girmişler, birbirlerinin ervahına küfrediyorlar. Aman ne güzel…. Kıh kıh kıh…” böyle bir ortamı düşün. Sonra herkes taraf oluyor ve herkes birbirine ver yansın etmeye başlıyor.

Diğer yandan bir de: Düşün ki, “Editorial Board” her ay en güzel beş yazıya, üç şiire külliyatlı miktarda  hediye vermeyi (hem de nakden..) düşünmeye başlıyor ve arkasından ilan edip, yarışmayı açıyor..! Kan çıkar be… Olur mu? Artık , millet birbirini, nasıl… Neyse..!

Bizim memleketimizde boğaz tokluğuna çalışmak, marabalık, amelelik meşrudur… Çalışırsın, çalışırsın… Sonra, bir gün hadi güle güle, derler… Arkana baka baka gidersin. Hak, hukuk.. O değirmende… Alabilirsen al.

Onun için boş ver. Biz burada boşa kürek çekiyoruz ya… Aslında şanımız artıyor. Ya bir gün bizi de “Milliyetin Başyazarı” yaparlarsa! Malum ya, bazıları bu umutla yazıp çiziyorlar; “Bir gün… bir gün…”diye yaşıyorlar. Öyle ya bazılarının yaşı genç.

Bize gelince, unumuzu eledik, eleğimizi ipe astık… Bizden artık, ne köy olur ne kasaba… Uzatmaları oynayan vatandaşlar olarak, her şeye eğlence diye bakıyoruz. Yani biz de tıpkı Editörler gibi, kıs kıs gülüyoruz… Sizden artık ne köy olur ne kasaba…!

Anayasa’mı … Anayasa’sız ülke olmaz… ama Anayasa’yı herkes yapamaz. Onu bir bilene sormalı… Acaba kime?

Benim aklımda birisi var da, onun da bugünler de çok işi var, çok…

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..