Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '09

 
Kategori
Blog
 

Blog dostlarımıza teşekkürlerle sergimde yer alan resimler

Blog dostlarımıza teşekkürlerle sergimde yer alan resimler
 

İlk resim sergimin bu kadar muhteşem olacağını açıkça çok fazla beklemiyordum. Kriz ortamı, seçim arifesi ve daha birçok toplumsal ve psikolojik etkenler, bizim bu arenada sergi açmamıza engel teşkil ediyordu. Bunu da birçok kişi bize söylemişti. Tabii bu sergi organizasyonunu çok rahat ve keyifli bir şekilde adeta tüm ayrıntıları dikkate alarak hazırlayan Bülent Göncü’nün etkisi, diğer etkilerden çok daha büyüktü. Ben çok yakınında olan birisi olarak çoğu ayrıntıları dahi fark edemeden sergi açılışı gerçekleşti.

Size sergimde yer alan tüm resimlerimi Milliyet Blog Galerisi’nde sergilemeyi öne aldım. Çünkü istekler bu doğrultudaydı. Sizleri daha fazla bekletmek istemedim. Sergimi izlemeden önce ilk sergim hakkında Bülent Göncü tarafından yazılan yorumu okumanızı öneririm. İlk sergimde duayen sanatçıların olumlu eleştirileri de beni bu alanda pozitif yönde etkiledi. Ve bu ilk sergimden yüzüm ak çıkmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bizi yürekten destekleyen Milliyet Blog Yazarı arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.

‘’ My Life Story ‘’ için bir sanat yorumu:

Sine-masal bir hayat hikayesi !

‘’ Yeşim Koç’un bu ilk kişisel sergisi; yaşam sürecinde dayanılması zor gerçekliğin masalsı bir öyküye nasıl dönüştürüldüğüne tanıklık ediyor. Hayat hikayesinin ipuçlarını taşıyan her resim, hem kendi başına bu ilginç hikayeyi bütünsel olarak resimliyor, hem de diğer resimlerle bir sine-masal karelerde vazgeçilmez yerini koruyor.

Yeşim Koç’un hayatında kendi iç dünyasının simgeleri yer aldığı gibi çevresel simgelerde çok belirgin bir unsur olarak hikayeye renk katıyorlar.

Bu ilk sergi; bir kendinle yüzleşmenin ve toplumsal bir tabular ailesinin ortak yüzleşmesi olarak algılanmalı.

Bu hikayeyi gün ışığına çıkarmak, sanatçı için zor bir süreci gerektiriyordu. Yaşadıkları ve yaşamadıkları ile içindeki çocukla derinlemesine bir hesaplaşmak ve sonrasında barışmak gibi zor aşamalar geçirdi sanatçı.

Yeşim Koç’un eserlerine önyargısız baktığımızda en temel özelliği özgün olmalarıdır. Sanatsal verilerle gözlemlediğimizde bu özgünlüğüne zaman zaman sürreal etkiler, fantastik temalar ve dışa vurumculuk akımlarından esinlenmeler ön plana çıkmış görünüyor.

Bu resimler hem her birimize tanıdık geliyor, hem de bize çok özel dünyasını açan sanatçının gizemli ve çarpıcı sırlarına da yabancılığımızı ortaya koyuyor.

Bir ve ilk sergisinden sine-masal öykü çıkarmasını başaran Yeşim Koç, sanat dünyasında kendi özgün resim dili ile hak ettiği yere mutlaka ulaşacaktır. Bir moda tasarımcısının tuvallerde kendi kimliğini yeniden tasarımlamanın heyecanını biz de içimizde hissediyor ve sanatçıya bu serüveninde bu sergide olduğu gibi hep özgün olmasını diliyoruz. ‘’

 
Toplam blog
: 54
: 1526
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

23.05.1974 İstanbul doğumluyum. Mediha Yener Moda Okulu'ndan stilistlik ve modelistlik sertifikaları..