Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '16

 
Kategori
Blog
 

Blog-Globe

Blog-Globe
 

Nereden nereye? Sanıyoruz ki bu Milliyet Blog  bizim küçük dünyamızı temsil ediyor. Ama bilelim ki , belki de Avustralya’da, ABD’de ve dünyanın bir çok yerindeki bir çok Türk veya Türk dünyasıyla ilgili insan burasını izleyip duruyor..
 
Gazeteler, televizyonlar artık fazlasıyla devleti ve politik gücü temsil eden partiyi yansıtır haldedirler. Onun için milletin ne gazetelere, ne de onun paralelindeki yayın organlarına pek de güveni kalmadı. Bu yüzden belki de yeni bir iletişim kanalı olması açısından “Blog”ları izlemeleri kaçınılmaz oluyor.
 
Bloglar, dünyamızın yeni sesi, yeni nefesi durumundalar. Gerçi de orada da fazlasıyla otosansür , süreli sansür söz konusu olsa bile, yine de bazı özgün sesler yeni bir dünyayı temsil edebilmektedirler.
 
Bu yalnız bizde değil, dünyada da “Blog”lar yeni bir kanal, yeni bir yoldur insanlar için, Ve insanlar bu yeni yolun onları nereye ulaştıracağını  bilmemektedir fakat yazmaktadır ve yoldaşlarını izlemektedir.
 
Bu bakımdan “Blog” küresel alemin yeni bir sesi olarak “Global” bir olgudur. Eğer bu Blogda İngilizce, Fransızca gibi evrensel bir dilde yazmak mümkün olsaydı , dünyada okuyacakların sayısının  çok daha büyük rakamlarda olacağından emin olabilirsiniz. Türkçe ne yazık ki evrensel bir dil olarak hala arsı-ulusal diller arasına karışamamıştır. Bunun en büyük nedeni dilimize sahip çıkamamazdır.
 
O bakımdan belki de , Milliyet Blog’un koşutluğunda bir “Yabancı Dilde  Blog” arayışına girişmek mümkün olabilir. Orada sorunları dile getiren ve çözüm arayan insanlar artık bütün dünya insanlarıyla ortak bir arayışa girişmiş demektir. Bu bir öneridir… Ciddiye alınır veya alınmaz, hiç umurumda değil…
 
Diğer yandan, Milliyet BLog’da çok güzel bir, çektiğimiz fotografları yerleştirmek için “Galeriler” bölümü bulunuyor.. Ama artık işler fotoğrafın ötesinde oluşuyor belki de bundan böyle, yalnız çektiğimiz fotoğrafları değil, diğer yandan çekilen videoların ve filmlerin yerleştirilmesi için bir  “Video” kısmının olması da istenilen bir şeydir. Çünkü çağımız artık fotoğrafın ötesinde , hareketlerin ve olayların aktarıldığı  bir kayıt çağıdır. Bu da tarafımızdan yapılmış bir öneridir. Daha önce yapılmış bir çok önerinin , MB yöneticileri tarafından kulak arkası edildiğini bildiğim için, bu önerileri ben bile ciddiye almıyorum… Ama belki de birisi ciddiye alabilir. Çünkü ben hiç umudumu yitirmem.
 
Türkiye nereye gidiyor, dünya nereye gidiyor?
 
Her akıllı insanın zaman zaman bu soruları kendi kendine sorması gerekir.
 
Başımızda, tek motivasyonu “Başkanlık” olan bir yöneticimiz var. Bunu gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyor ve ne yapıp yapıp “Anayasa”yı bir hal yoluna koymaya çalışıyor. Elinden gelse Anayasa Anayasa olmaktan çıkacak ama, Ana Muhalefet Partisi olan  CHP’nin feryatları olmasa. Yoksa her şey bakarsınız bir gecede değişebilir. Çünkü işler o raddeye geldi. 
 
Başbakan, olaylara ve koltuğuna ısınmaya çalışıyor. Sayın Davutoğlu’nun yaptığı hataları yapmamaya çalışıyor. 
 
Ağır adım zaten meydanda olan planları gerçekleştir… Ve yapılacakların %95’i İstanbul’da.. Anadolu’da ne var? Sormaya değer… Şimdilik Anadolu’da terörle savaş var… İnşallah yakında biter. Bu bela başımızdan uzaklaşır gider. Ama kolay değil…
 
TBMM’ni  istenilmeyen adamlardan temizleme stratejisi de sürüp gidiyor. Kürtçü partiler artık Meclis’te istenmiyor… Onun için ciddi bir temizlik harekatı var. Bunun için belli ki Yargıtay, Danıştay, Anayasa mahkemesi filan el ele bu işi çözümlemeye çalışacaklar. Başta Devlet Başkanımız olduğu halde.
 
Dünyad , Fransa’da ki 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası sürüp gidiyor… Türkiye ilk maçında yenildi. Bu, Teknik  Direktör Fatih Terim’in prestiji  için hiç de iyi olmadı. Bu Şampiyonadan sonra herhalde bir çok şeyin hesabı sorulacak. Belki de bu, Terim’in son oyunudur… Futbolcularımız ise Maşallah , sanki Fransa’ya maçları seyretmek için gitmişler. Öyle turist hasındadırlar.
 
Televizyonlarımız, tüm yayın organlarımız ve bütün hocalarımız ile ülkece  Mekke-Medine’nin uzantısı şeklinde yaşıyoruz. Hepimiz mubarek Ramazan’ın kutsal günlerini yaşıyoruz.
 
Ama belli ki memleket genelde uyuyor… Ne bilimden, ne ilimden, nede teknolojiden haberimiz var… Haa var da.. Teknolojiyi Japonların sattığı Akıllı Telefonlar’dan ibaret sanıyoruz herhalde… İlim bilim ise olsa da olur olmasa da olur… Şimdilik “Nakli İlim”lerle idare edip gidiyoruz .. Akli bilimler…  da neymiş..?? Onu çoktan unuttuk. 
 
Galiba çok yakında bütün liseler imam hatip lisesi olacak… Hızla müdürleri değiştiriyorlar. Kendilerince atamalar yapıyorlar.. Bakanlık yeni olgulara gebe. Zaten her gelen yeni Bakan da kendini göstermek için her şeyi kendince bir alt üst eder… Şimdi bekleyelim bakalım, hayırlı haberleri… 
 
Bütün Lise’liler de bu yeni değişiklikleri endişeyle bekledikleri için, yavaş yavaş kafa kaldırıyorlar. Liseler büyük değişimlere gebe… liseliler de…Bakalım neler olacak. Am bunlar hiç de iyiye alamet değil.
 
Bizim Blog aslında Global bir Blog ama farkında değiliz. Bizi kimler izliyor. Bazıları hiç karışmıyorlar.. Yorum filan getirmiyorlar ama , bizi izliyorlar bundan emin olabilirsiniz…
 
Herkese mutluluklar dilerim bu Cennet vatanımızda ve de güzel Blogumuzda.
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..