Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '07

 
Kategori
Blog
 

Blog İstatistik Değerlendirmesi.

Blog İstatistik Değerlendirmesi.
 

Blog yazılarımız devam ediyor, Allah sağlık ve huzur verdikçe yazmaya devam edeceğiz. Sayın okurlar okumaya devam ettikleri sürece.

Öncelikle siz sayın MB Blog üyelerine teşekkür ederken burada yazı yazmayan ancak blog'larımızı takip ederek okuyan sayın ve sevgili okuyuculara da teşekkür ediyorum.

Milliyet Blog da önemli gördüğüm bir özellikte yazara özel sayfa da istatistiki bilgiler verilmesi. Bu int veb proğramı için yönetime ayrıca teşekkür etmek gerekli. Bu sayfalardan okuyucu kitlesi ve sektörel ve mesleki dağılım istatistikleri blog katagorisi itibariyle dağılım sayısal olarak devamlı takip edilebilmektedir. MB ye başladığım ilk aylarda önellikle sektörel,mesleki ve katagori alanındaki okuyucu kitlesini takip ediyordum hala da önem verip baktığım sayfalardır.

Benim (raporlarım)istatistik sayfamda Bugüne kadar 2958 K., 1169 E. Okuyucu toplam 4127 kişi ziyaret etmiş. sitem ana sayfası 100165 kez açılmış. 137 blog yazısı ortalama 239 kez okunmuştur. 06.07.07 Tarihinde yazmaya başladığım Milliyet Blog'ta 379 yorum ve 78 mesaj almışım. 6 aylık bu sürede elimden geldiğince blog yazılarının hepsini okumaya çalıştım. Ama arkadaşlarımız hem çok, hem güzel yazıyorlar ki hepsine yetişmek mümkün değil. Elbette int. ve PC. başında olmadığımız zamanlarda ki gözümüzden kaçan ve daha sonra göremediğimiz yazılar çok.

Benim boglarda okuyucu istatistiki Sektöre göre : sayısal çoğunluktan başlayarak; eğitim, muhasebe, kamu hizmetleri, sanat, sağlık-tıp, üretim-imalat, hukuk, bankacılık-finans, ve diğer sektörler sıralanmaktadır.

Mesleklere göre okuyucu dağılımı da; Muhasebe, sağlık-tıp, Mühendislik, akademik, eğitim, ev kadını, basın-medya, kamu-memur, öğrenci, öğretmen, üretim-imalat, yönetim ve diğer 48 meslek gurubuna da eşite yakın dağılım olup bu adıgeçen mesleklerde diğerlerine yakınbir seyir göstermektedir. Yani meslek olarak homojen bir dağılım var. Bu durum da benim için oldukça önemli.

Katagoriye göre ise büyük farkla "gündelik yaşam" önde, onu aşk-evlilik, kültür-sanat, edebiyet-şiir, ilişkiler, psikoloji, ruh sağlığı, sağlıklı yaşam takip etmekte diğer katagoriler eşit sayılacak düzeyde dağılım göstermektedir.
Bloger arkadaşlarımdan bu süre içinde yorum ve mesajları ile desteklerini esirgemeyen, Sayın; Özlem Akaydın, Lavinya, narçiçeği, Karanlıktanokta(D.Ç.), Arzu Karadağ, Oynamıyorum, İzmir mavilim, Emel Dedeoğlu, Sabiha Rana, Eylül, eagle0634, duygusel, yaşam çiçeklerim, Meral Yağcıoğlu, Ütopik, Gülün içinden, Doğa, Başak33, yekrüseha, Ezgi Umut, Hoşsada, mucizelerim, Serap Tıknaz, Mehmet sağlam, Yıldız Demirel, Neşe Evrim, Emel Bahadır, Emekli Bir Subay, Baldamlaları, shalimar, sessiz-çığlık, Işın çavdar, Ayna'ya

Yine; Yeşim Özdemir, Ruksan İldan, Canan Öz, Serap İnce, Murat Ertaş, Kıwan Yin, nezom, Ahmet Yımaz, İz sürdük yalnızlığa, Hülyalar, S.Aydın, Ayrıntıda gezinmek, Dedem Korkut, Rosemoon, Beyaz ada yasemini, Aylin Çalışkan, Naz, Mezopotamya Prensesi, Zülal Ayçam, Işıl, Ufaklık, Nursen, Alev Meisel, N. Dilek Aglagu, İbrahim Pekbay, September1 Özlem, Nilgün, Aylinn, Nilgün Çakıcı, Beyaz Lale, Neslihan Serbest, Mihasu, Akar, Benay Başkurt, pcard, Sema Çürük, Sema Güzel, Tijhal, Ahmet Aydın, manolya, vakayinüvis, Yunus Kubilay, Necip Köni, Esma Kahraman, ay-can-zmr., gönülce, Hüseyin Atacan, Destina, Bekçibaşı'ya

Ve Şekerpınarı, baytema, Mesut Selek, Özlem 1978, Ayşe gu, Matilla, september1, Halide, bözen, Fulya, Nazan Köseoğlu, Haluk aktaş, Ersin Yalın, Çiğdem Altınöz, Pirmete, Neslihan, beenmaya, aygoz/asya, Kekik, Ümit İpekçeker, Sevgi biçer, Ali Bakmaz, Stilwater, Deryaca, Begonvil, Cemre, çağdaş, Ebru Vatan Arda, Homeros, Kendimce, Canmehmet, DG., Coşkun Karabulut, Ela Lal, Reha Ülkü, Kaliteli yaşam, Mehtap Ünal, Nadire, İçimdeki deniz, Gülfer Özel, Solohan, Şahin Yamaner, Yakup ay, İnci Kalkan, Ali Gel, Barış, Osman Ömer, tubeor, Tarık Azra, meru, Yaşamdanışmanı, Beyazca yazılar, ile adını yazamadığım diğer tüm okuyucularıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum. (isimlerin yazılmasında tesadüf sıralama yapılmıştır.)

Herbiri değişik katagoride yazan arkadaşlarımız birer çiçek misali okuyanlara ve bizlere bilgi, kültür balı dağıtıyorlar, sunuyorlar, Kültür ve konu çeşitliliği ile okuyucuları kendilerine adeta müptela eden arkadaşlarımız kültür bahçesinde gezinti yaptırıyorlar bizlere ve okuyuculara.

Bu altı aylık sürede hergün bu denli değişik yazı ancak bloglarda okunabilir diye düşünüyorum. Elbet kitap okuyan blogerlerde çok ama kitaplarda bu denli farklı katagorileri bir arada kısa zaman dilimlerinde takip edip okumak mümkün değildir.

MB Editör kadrasuna da çabalarından ve hasassiyetlerinden dolayı teşekkür eder, diğer kuruluş yetkili ve sahiplerini de bizim amatör çabalarımıza ortam hazırlayıp imkan sunduklerı için yine teşekkür ederim.

Bende yazılarımla azda olsa faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana.


Nariçi. 26.12.2007.


 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..