Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '08

 
Kategori
Blog
 

Blog kardeşliği

Blog kardeşliği
 

www.mustafamumcu.com logo için teşekkürler mustafa bey.


Pazar günü Yalova Termal’den Çınarcık’a geçtiğimden, Yalova toplantısı hakkındaki blog yazılarını ve yorumlarını ancak dün gece İstanbul’a geldiğimde okuyabildim. Bu nedenle yaptığım yorumlar da sonlarda yer aldı. Sanıyorum katılımı bugüne kadar yapılan toplantıların en fazla olduğu ve en çok ve detaylı yazıların yazılıp, fotoğrafların yayınlandığı bir paylaşım sitesi oldu Milliyet blog. Bu toplantıda emeği geçen herkesi de ayrıca kutlamak isterim. Ben de toplantıdaki güzel ortamı yaşadıktan sonra bu konuya değişik açılardan bakmak istedim. Bu neden yazımın başlığını yüzüklerin efendisi adlı film serisinin bir bölümü olan yüzük kardeşliği gibi blog kardeşliği olarak seçtim.

Sosyal yaşamımızın başlangıcı ana okulu veya ilk okul 1. sınıflar olup, ilk defa aidiyet duygusunu bu yaşlarda tadarız. Daha sonra devam eden okul çağı, askerlik, çalışma hayatı bizim için bir zorunluluk zincirinin birer halkasıdır. Okul hayatı olsun, çalışma hayatı olsun, aynı sosyal topluluk içersinde birlikte bulunduğumuz kişiler bizim seçimimiz değildir. Bu kişilerin bazıları dostlarımız arasında yer alırken, bazı kişilerden kendimizi uzak tutmaya gayret etmişizdir. Bilhassa işyerlerinde menfaat çatışmalarının olmadığını da kimse söyleyemez.

Menfaat çatışmalarının olmadığı ve kimsenin üye olmaya zorunlu tutulmadığı, dostluk ortamında paylaşım sağlanabildiği ve yeni dostlukların kurulabildiği ortamın ise blog kardeşliği olduğunu bu toplantının bize bir kere daha hatırlattığını düşünüyorum.

Hepimiz en azından her gün en az bir günlük gazete okuyoruzdur. Okuduğumuz gazetelerde de mutlaka takip ettiğimiz yazarlar da vardır ve biz bu yazarları köşelerindeki fotoğraflardan tanırız. Bütün yazarların toplandığı ve sizin de çağrıldığınız bir toplantı hatırlıyor musunuz? Hatırlayamazsınız çünkü onlar sizi tanımazlar. Ama blog köşesinde fotoğraflarını gördüğünüz blog yazarlarını, eğer katılarlarsa, tertip edilen her toplantıda görmeniz mümkündür. İşte blog yazarı olarak bizim diğer köşe yazarlarından farkımız da budur. .

Yaşamımız boyunca bir çok roman, hikaye ve bu türde edebi eserler okumuşuzdur. O romanların içinde ise birçok hayali kişiler tanıyıp, onların bazılarına gıpta ederken, bazıları da kızmış olabiliriz. Ama sonuç olarak onlar birer roman kahramanıdır. Gerçek hayatta böyle birileri yoktur ve onlar hiçbir zaman karşımıza çıkmazlar. Ancak sayfalarında fotoğrafları olmayan ve sadece kendilerini tanıtım sayfasında tanıtan ve yazılarını okuduğumuz kişilerin de gerçek hayatta var olduğunu da ancak böyle toplantılarda öğrenebiliyoruz.

Bu tip toplantılar devam edip, katılımlar arttıkça bizler de daha çok roman kahramanının gerçek yaşamda da aramızda olduğunu de göreceğiz diye düşünüyorum.

Son olarak bizlere böyle bir olanak sunan Milliyet Blog yöneticileriyle bu toplantıların yapılması için emeği geçen herkese teşekkürlerimi bir borç bilirim.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..