Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '10

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Blog medyası!

Blog medyası!
 

Blog medyası oluşuyor biliyor musunuz?

Gazetelerin okuyucu mektupları köşeleri var. Millet derdini, sorunlarını, isteklerini, dileklerini burada dile getiriyorlar.

Blog medyası bunun bir üst modeli gibi.

Halkın, sesini daha yaygın bir ağda dile getirmesi bu.

Gördüğüm kadarıyla blog yazını dünyada gelişiyor. Ticari bir ürünün tüketiciye ulaşması için üretim ve pazarlama evresinden daha önemlisi reklamının iyi yapılmasıdır. Tanıtım harcamalarının ne kadar yüksek meblağlar tuttuğunu biliyoruz. Bu da ürünün maliyetini artıracak ve rekabete dayalı sistemde, ürüne olan talebi negatif yönde etkileyecektir. Ürünün bilinirliği azaldıkça talep de azalacak ve belki de piyasası olmayacaktır.

Blog yazarı da bir tüketicidir. Memnun olduğu ürünün gönüllü reklamcısıdır. Blog yazarlarının bu ürün hakkındaki olumlu ya da olumsuz görüşlerini internette yayması ürünün satışına büyük tesiri olacaktır.

En iyi reklam halkın memnuniyeti değil midir?

Blog yazını kamuoyu oluşturmada da göz ardı edilemeyecek boyutta bir yere gelecektir. Dünyanın bir yerindeki gizlenen bir olay bir, hareket, buradaki paylaşımlarla açığa çıkacak ve kamuoyu baskısı oluşturacaktır.

Çin’deki Uygur katliamını hatırlayınız! Her türlü sansüre karşı bir yolunu bulup bunu internetten dünyaya duyurdular.

İnternette yazılan her yazının büyük önemi var. Toplumu böylelikle kontrol edebilir, harekete geçirebilirsiniz. Toplumun araştırma özürlü olduğunu biliyoruz. Meyilli olduğu bir ideolojiye paralel bir propaganda materyali geldiğinde bunu hiç düşünmeden öteye beriye yaymada bir sakınca görmez.

Toplumu manipüle etmede büyük bir avantajı vardır demek istiyorum.

Blog medyası yakın bir zamanda dikkat çekici bir konuma gelecek.

 
Toplam blog
: 1640
: 466
Kayıt tarihi
: 27.01.07
 
 

Doğum tarihim değişmedi ama çok şey değişti bu güne kadar. En başta, dede oluyorum! Evet; şaşırdı..