Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '12

 
Kategori
Blog
 

Blog molası: nasılsa memleketin krizi bitmez...

Blog molası: nasılsa memleketin  krizi bitmez...
 

Blog molası... Ülke gündemini takip edip yorgun düştük. Malum bahar, derken yaz geldi. Dinlenmek arınmak lazım. Televizyonsuz, gazetesiz hatta internetsiz eski zaman dervişleri gibi inzivaya çekilmek lazım. Lazım da bakmayın inzivadan söz ettiğime,  eğer olanak bulursam yine gündeme, hayata dair yazıp paylaşacağım, hiç kuşku yok.

 

Krizi bol ülkemin, yazacak konuşacak konu sıkıntısı bırakmadığı malum. Gündemin yoğun olduğu, Türkiye gibi değiştiği başka ülke var mı sorusunu sormak istiyorum ama aslında yanıtını biliyorum; dünyanın değişik coğrafyalarında farklı gündemlerle meşgul kamuoyu. Ve  en önemli gündem kuşkusuz Suriye Türkiye cephesi. Lakin yaşananlar bizlere anlatıldığı gibi değil gibi. ABD istihbarat kaynaklarına göre keşif uçağımız Suriye karasularında düşürülmüş iyi mi. Oysa Dışişleri bakanımız(!) tvde saatlerce brifing (bilgi) vermişti; ‘uçağımız uluslararası sularda vurulmuş, Suriye karasularına düşmüştü’.

 

Türkiye hükümetini ‘yalancı pehlivan’ zaviyelerine düşüren bu haberlerin pek ehemmiyeti yok, nasılsa AKP iktidarına destek veren vatandaşın gerçeği öğrenmek gibi bir derdi de yok. İktidar yandaşı kalemlerin savaş çığırtkanlığı yaptığı gazeteler nasıl olsa görmeyecek yurdum insanının gerçeğe ulaşmasına yol verecek haberleri ama  yinede biz altını çizip yazalım, bir gören bir okuyan olur!

 

Demek isterim ki, Türkiye’de ‘kendin çal kendin oyna tiyatrosu’ sürerken, yaşanan gerçeklerin ışığında dünya egemenleri Suriye konusunda ‘diplomasi’ye devam dedi. ABD cenahlarından hem de istihbarat kaynaklı haberlerin medyaya düşmesi boşuna değilmiş. “Yav bu ABD niye biricik iktidarımızı sahnede terk etti diye sormak komplo teorisyenliği” olur farkındayım, farkındayım da insan sormadan da edemiyor yani. Cascavlak ortada kaldık hani...

 

Bizim medyaya bakarsan füzeleri tankları sınıra yığdık,  dünün kankası bugünün düşmanı Esad’a haddini ha bildirdik ha bildireceğiz, bildireceğiz de lafla peynir gemisi yürümüyor be birader. “Keşke savaş çıksa” ya oynayanlar görüldüğü üzere daha çok avuç yalayacaklar. Enerji, petrol hesapları yapıp savaşa oynayanlar biraz daha  bekleyecek gibi netekim. Yandı gülüm keten helva!

 

Tüh, ara,  yani bloga geçici veda yazısı yazacaktım vallahi, harfleri parmaklarımın ucundan kaçırdım. Saçma sapan diziveriyorum yan yana, lakin kayda değer bir anlam çıkmasını da içtenlikle istiyorum yani. Yazı, blog kategorisini tıklayanların, “Blogger bloggere hişt demiş” merakını sönümlendirmese de  iki çift sözümüz baki kalsın takılıversin akıllara diye... İkide bir  “Ayna ayna söyle bana benden güzel var mı?” demenin, aynaya bakandan başkasına faydası yok diii mi? Biraz memleket/dünya meselelerine  odaklanmak lazım.

 

Blog dedik yazıya başlarken, madem blog kategorisinde yayımlayacağım bu yazıyı, bloggerleri incitmektense malum medyada fink atan “gazeteci” cemaatine şey etmek, dokunmak lazım. Klişedir ama doğrudur aynı zamanda gazetecilik hakkında yaratılan beklenti. Netekim,  ‘gazeteci kamuoyu adına soru sorar, olayların arka planını, gelişmeleri, gerçekleri objektif bir biçimde ortaya koyar’; okur, yurttaş haberin gerçeğine ulaşıp kendi çıkarımları üzerinden karara varır. Haber tarafsız objektif bir biçimde okura sunulur...

 

Masal gibi değil mi beklentiler, tanımlar sevgili okur.

 

Nerede o yürekli gazeteciler, kamuoyu adına soru soran, gerçeğin peşinde koşanlar... Lafı uzattım farkındayım, gündeme  diktatör Esad ile röportaj yapacak gazetecilerin çark etmesi düştü de, lafı gediğine yerleştireyim dedim. Umarım anlatabilmişimdir. Medyada farklı seslerin, görüşlerin duyulmasına o kadar gereksinim var ki...

 

Halkın gerçeğe ulaşması için!

 

Blog mola, yani ara... Gündem yoğun, iktidarın 3. yargı paketi gündemde. Diğer taraftan da gazeteleri tarayınca, nefret söylemlerine tanık olunca iyi ki uzaklaşıyorum gündemden diye mutlu olmuyorum dersem yalan olur.

 

Nasılsa bu memleketin krizi bitmez, görüşmek üzere...

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..