Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '17

 
Kategori
Blog
 

Blog Nasıl Açılır - Blog Açma

Blog Nasıl Açılır - Blog Açma
 

Blog açmak için kullanıcıların birden fazla opsiyonları var, bu opsiyonlar sırasıyla ücretli ve ücretsiz bloglar açmak. Ücretli ve ücretsiz bloglar nasıl açılır, bu iki türdeki blogun da artı ve eksileri nelerdir gibi soruların cevaplarını öğrenmek istiyorsanız, bu iki durumu da birlikte inceleyerek tüm bu soruların cevaplarını bulmaya çalışalım. Ücretli blog açmak dendiği zaman, akla hemen blog açma aşamasında para vermek gelmekte. Durum ise tam olarak böyle değil.
 
Blog Nasıl Açılır
 
Ücretli blog açmak, daha çok kullanacağınız alan adına, yani adres çubuğunda görülecek adrese ücretli olarak sahip olmak anlamına geliyor. Bugün ücretli blog kullanan pek çok kişi, ücretsiz blog serverlarından blog açıp daha sonra bu bloglarını ücretli alan adlarına taşımayı tercih etmekte. Dolayısıyla ücret, bağımsız olarak alan adına ödenmekte. Aynı zamanda bir de hosting ücreti bulunmaktadır. Hosting, blogunuzun ücretini ödediğiniz süre içerisinde yayında kalmasını sağlayan servis sağlayıcılarıdır. Genelde pek çok hosting; hosting hizmeti, alan adı ve güvenlik hizmetini bir arada kullanıcılara sunmaktadır.
 
Dolayısıyla ücretli blog açmak, genel anlamda kullanıcıların kendi servis sağlayıcılarına ve alan adlarına sahip olmalarını sağlayan bir uygulamadır. "Ücretsiz blog nasıl açılır?" sorusunun cevabı ise çok daha kolay, çünkü ücretsiz blog kurmak için sahip olmanız gereken tek şey bir mail adresi. Ücretsiz blog açmak için akla gelen ilk domainler ise ”Blogger” ve ”Wordpress”. blogger üzerinden ücretsiz blogunuzu açmak için öncelikle Blogger.com adresine girmeniz gerekiyor. Bu adrese girdiğinizde, sizi “Blogunuzu Açın” seçeneği ile karşılamakta. Bu linke tıkladığınızda ise Gmail adresinizi ve şifrenizi girmeniz gerekiyor, daha sonra ise blog açma sayfasıyla karşılaşıyorsunuz.
 
Blog Nasıl Açılır
 
Ücretli veya ücretsiz fark etmeksizin, alacağınız alan adı daha önce alınmamış olmalıdır. Daha önce alınmış bir alan adını almak istiyorsanız, alan adı yani domain sahibine belirli bir ücret ödemelisiniz. Bu nedenle blogunuzu açmadan önce aklınızda birkaç isim opsiyonu bulunması size bu aşamada zaman kazandıracaktır. Alan adınızı alıp Blogger sayfasına ulaştığınızda ise durum oldukça basit. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey, bu sayfada yer alan ayarlarla oynayarak blogunuzu şekillendirmek ve bu sayede ziyaretçilerinizi artırıp dilediğiniz taktirde para kazanmak.
 
 
Toplam blog
: 14
: 1974
Kayıt tarihi
: 26.03.16
 
 

Bilişim sektöründe çalışmalarda bulunan bilgi paylaşımını seven ve internet yayıncılık alanında h..