Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '07

 
Kategori
Blog
 

Blog okunma saatleri

Blog okunma saatleri
 

Blog okurunu anlamak çok zor. Ne zaman okuyacağı belli olmuyor. Her blog yazarının başka başka okunma saatleri var. Kimi yazar gece okunuyor, kimi yazar sabah saatlerinde, kimi yazar gün boyunca. Bu konudaki sayısal olmayan gözlemlerimi aktarmak istedim.

Milliyet Blog dünyadaki saat dilimlerinin hepsinde okunma olasılığı olduğu için her saatte okunma olasılığı var.

Sabah Blog sayfasında “Bugün en çok okunan blog yazarları” listesine baktığımda gece okunanları görüyorum, 6 kişi görünüyor. İlerleyen saatlerde ara sıra o listeye baktıkça gece okunanların birer birer listede aşağılara indiğini, sabah okunanların onların yerini aldığını izliyorum. Sonra sabah okuru çok yüksek olan birkaç blog yazarımız aniden ilk sıralara yükseliyor ve sonraki saatlerde okurları onları terkediyor.

Kimi blog yazarlarının çok sayıda yazısı az az okunup günün toplamı yüksek oluyor. Kimi blog yazarlarının bir veya birkaç yazısı çok okunuyor ve günün toplamı yüksek oluyor.

Yeni yazıların okunma sayısı diğerlerine göre daha yüksek oluyor, bunda yeni yazıların Milliyet ana sayfasında ve bannerlarda yayınlaması etkili oluyor. Bazı popüler eski yazılar kimi günlerde sürpriz çıkışlar yapıyor.

Genel okunmanın yüksek olduğu saatler sabah 9-10, öğleyin 13-14, akşam 20-21, gece 23-24 dolaylarında.

Blog yazarlarının en az yüzde doksandokuzu gün boyunca okunuyor, genel okunma yüksek olduğu saatlerde yükseliyor diğer zamanlarda azalıyor. Çok özel yazılar dışında hızlı artışlar olmuyor.

Önümüzdeki günlerde Milliyet Blog sayfasındaki değişik kesitlerden örnekler alıp bu yazıyı sayısal olarak yazacağım. Şimdi bunun altyapısını hazırlıyorum. Bu örneklerin gerçekçi olması için blog yazarlarımızın yardımı gerekiyor: Bildiğiniz gibi bir süredir e-posta adresimiz ve şifremizle “login” durumdayken kendi sayfalarımızda dolaştığımızda sayfalarımızın “hit” sayısı artmıyor. Bu konuda özen gösterirseniz blog sayfalarımızı en doğru sayılarla değerlendirebiliriz.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..