Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '14

 
Kategori
Blog
 

Blog siteler için sosyal medya kullanımı

Blog siteler için sosyal medya kullanımı
 

sosyal medya, sosyal medya stratejisi, dijital pazarlama


 
Blog için seo teknikleri- seo tavsiyeleri

SEO ile ilgili calismalar yapacaginiz zaman, Blog sitelerinin bu konuda ne kadar avantajli oldugunu gorebiliyoruz. Bu avantajlarin en basinda kisisel blog sayfalarinin dinamik yapisi geliyor. Belirli araliklarda guncellediginiz sayfaniz, okuyucularinizin gozunde ve Google'ın siralamasinda sizi ust siralara tasiyacaktir.

Tabi blog sayfaniz ile ugrasirken cok zaman ve efor harcarsiniz. Kaliteli icerik sunmak icin yapacaginiz arastirmalar ve icerik duzenlemeleriniz bazen tahmin ettiginizden daha fazla zaman alabilir. Fakat sosyal medya pazarlama(social media marketing) prensiplerini kullanarak blog sayfanizin tanitimini yapip, istediginiz sonuclari almaniz mumkundur.

İceriklerinizi sosyal mecralarda yayarak kendinizi bir nevi odullendirin.. Etkili olan sosyal medya payalasimlarinin sonucu olarak, sitenizin uzerindeki ilgi ve okuyuculariniz ile etkilesiminiz artacaktir. Sosyal medya paylasimlarina baslamadan once birkac onemli noktanin uzerinde durmakta fayda var.. Bu birkac basit adimin ardindan sitenizdeki gelisimin farkina varacaksiniz.

Blogunuzu sosyal medyada tanitmadan once, sizin de sosyal medyada aktif olamaniz gerek..belirlediginiz mecralara sadece tanitiminizi yapmak icin katilmayin. Takipcilerinizin ve belirlediginiz konularin agirlikli olarak tartisildigi 3-4 kanal belirleyin ve profilinizi doldurmak, faydali olabilecek grup ve topluluklari tespit etmek icin zaman harcayin. Tek bir seferde yapacaginiz Yeni uye oldugunuz bir sosyal medya aginda guven insa etmeniz, yazdiginiz sektorde uzman kisi imajini yaratmaniz mumkun olacaktir. Blog sitenizde paylastiginiz yazilari buradada link seklinde yada kucuk textler halinde paylasarak zenginlik katabilirsiniz. Sizin birden fazla mecrada aktif oldugunuzu ve belirli bir takipci sayisina sahip oldugunuzu goren potansiyel okuyuculariniz icin yapacaginiz paylasimlar, sitenizi tiklamalari icin tesvik unsuru olacaktir.

Bu islemler sizi uzunca zaman tasiyacak ve etkisini gosterecektir.

Sevdiginiz konularda blog yazilari yazin.. Yazdiginiz yazilarda ve hazirladiginiz iceriklerde konuya karsi tutkunuzu belli ederseniz, emin olun ki okuyucu bunu anlayacaktir ve okuduktan sonra etkilesim halinde olacaktir. Ayrica ortaya cikardiginiz icerikler icin heyecan hissederseniz, sosyal medyada paylasirken daha ozguvenli ve istekli olursunuz.

Ziyaretcilerinizin yeni icerikler hakkindaki fikirlerini analiz edin.. Uye oldugunuz topluluklari ve sayfalari analiz ederek insanlarin konuyla alakali ne tur bilgilere ihtiyaclari oldugunu tespit edin. Bu degerlendirmeler sonucu hazirlayacaginiz icerikler suphesiz daha cok ilgi gorecek ve paylasilacaktir. Kullanicilarin sizin makalenizi paylasmalarindan daha guzel bir reklam yoktur. Tek tikla yuzlerce kisiye ulasmis olup, bu kisininde referansinin alabilirsiniz.

Sonuç Olarak;

Sosyal medya pazarlamasi icin biraz zaman harcayarak, potansiyel okuyucularin ve takipcilerinizin aradiklari bilgileri bulabilceklerini belirtip, blog sayfamizin tanitimini daha kolay ve etkili bir sekilde yapmis oluruz. Eger uzerinde calistiginiz konu icin bir heyecan ve tutku hissediyorsaniz, bu isleri daha ozguvenli ve keyif alarak yaparsiniz. Yarattiginiz icerkklerde de bu hissedilecegi icin bu size deger katmanin yani sira kullanicilar icinde icerige ve blogunuza karsi bir sempati uyandirir. Unutmamaniz gereken nokta, blog sayfanizi ana amaci ne olursa olsun, sosyal medya pazarlama prensiplerini uygulamadiginiz takdirde basari cok uzakta olacaktir..

Herkese iyi calismalar...

 
Toplam blog
: 2
: 96
Kayıt tarihi
: 15.07.14
 
 

Sosyal medyaya kayıtsız kalamıyorum!  Pazarlama dünyasının dinamikleri sürekli değişmekte ..