Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '10

 
Kategori
Blog
 

Blog’ta okunmanın yolları (50. bloğum)

Blog’ta okunmanın yolları (50. bloğum)
 

Yazdığım bu yazımda Milliyet Blog’ta (MB) okunmak için neler yapılması gerektiğini yazacağım yeni üye olan yazarlar ve üye olduğu halde iyi okunma sayılarına ulaşamayan yazarlar için 50. Bloğum olması nedeniyle tecrübelerimi (izlenimlerimi) yazıyorum.

******

<ı>Kategori seçimi

İlk olarak hangi kategoride yazacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Bu seçimi yaparken ise ilgilendiğiniz ve yazmaktan zevk duyduğunuz alanları tercih etmeniz sizin ve yazdığınız yazınızın kalitesini arttıracaktır. Kategori seçimi yaptıktan sonra hangi kategorilerde yazmak istediğinizi belirleyin ve o kategorilerde yazılarınıza başlayın. Yazınız bittikten sonra sayfanıza koymadan önce 5 er dakika ara ile birkaç kez okuyun. Cümlelerin anlamlarına ve doğru yerde kullanılıp kullanılmadığa bakın.

******

<ı>Ne için yazı yazıyorsunuz?

Her insanda var olan bir duygudur hırs. Yazdığınız yazılarınızın amacı nedir? Gerçekten bilgilerinizi paylaşmak için mi yazıyorsunuz yoksa hiçbir getirisi olmadığı halde okunma sayılarına ( reytinglerine ) bakıp haz duymak için mi yazıyorsunuz veya yazacaksınız. Kaliteli yazı yazmak için çok yazı yazmak veya çok okunmak anlamına gelmez. Önemli olan sizin ne istediğinizdir. Yoksa çok okunan yazarların %90’nına baktığınızda içerikleri yoktur. Sadece yazmak için yazanlardır. Böyle kişiler size bir şey kazandırmaz ama zamanınızı kaybettirir.

******

<ı>Porno ve cinsellik=Reyting

Hırslı olan insanlar bilgilendirme adı altında yazdıkları yazılar ile ne okunursam kardır mantığı ile hareket etmelerine sebep olmuştur. Her ne kadar ben bilinçlendirmek adına yazıyorum deseler de okunma kaygısı ile yazılarını yazmaktadırlar! Madem bu kadar iyi biliyorsunuz içeriklerinizde bilginizden yazmıyorsunuz. Sağdan soldan duyduğunuzu yazmayın lütfen. Eğer çok iyi biliyorsanız. Bu konularda uzmanlık yapmış insanlar neden 6-8 yıl arasında eğitimlerini tamamlıyorlar. Sizin gibi 2 gazete 3 dergi ile olayı bitirirlerdi. Okunmak isteyen kişiler erotik resim ve o tür bir başlık ile Milliyet Blog’ta maalesef amacına ulaşıyor.

******

<ı>Kalitenizden ödün vermeyin!

Bir sürü yazar MB’ta cirit atıyor ama unuttukları bir şey var okuyucu… Milliyet Blog’a sadece yazarlar girmiyor. Hem Milliyet üyeleri hem de diğer üye olmayan okuyucular ve okuyucular kalite seçiyor. Kendinizden pay biçin görmekten bıkmadığınız yazar yok mu? Benim var. Artık ne yazarsa yazsın bakmadığım yazar! Çünkü yazı diye bir şey yok ortada… Çok okunmak ile iyi yazmayı bir birine asla karıştırmayın. Çok okunmak için günde 15-20 Blog girenleri okuyanlar istisnalar dışında kazayla tıkladıkların eminim.

-

<ı>Son söz; “<ı>Umarım 50.Blog’ta tecrübelerimde faydalanan yazarlarımız olacaktır. Değişimin zamanı yoktur. Siz siz olun kendinizden ve yazdığınız yazılarınızın kalitesinden ödün vermeyin.”

-

<ı>*<ı>Okunması gereken ilk 10 Blog yazarı;

<ı>http://blog.milliyet.com.tr/Okunmasi_gereken_ilk_10_Blog_yazari/Blog/?BlogNo=221456

<ı>Not: Yakında diğer izlediğim yazarları da açıklayacağım.

-

<ı>S&S <ı>(Her Zaman Önde)

<ı>S<ı>AMET SERBEST

Serbestler@windowslive.com

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..