Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '07

 
Kategori
Blog
 

Blog temasından rengarenk cıvıl cıvıl sinerji haritasına

Blog temasından rengarenk cıvıl cıvıl sinerji haritasına
 

Tema, T.D.K sözlüğünde

1 . Asıl konu, temel motif:

2 . edebiyat - Öğretici veya edebî bir eserde işlenen konu, düşünce, görüş.

3 . müzik - Bir besteyi oluşturan temel motif.

Sinerji ise;

1 . Bir sonuca katkısı olabilecek birkaç etkenin belirli bir etkileşim sonucunda elde ettiği ortak güç.

2 . Bir işi yapmak ve sonuçlandırmak için varılan ortak istek, güç.

3 . Görevdaşlık

diye geçiyor.

Bu iki kavram Milliyet Blog'un üstlendiği misyonu çok açık bir şekilde ifade ediyor.

Birbirinden çok farklı görüş, düşünce ve perspektifin irade yansımalarından şekillenen bir zemindir Milliyet Blog zemini. Ayrışmayı değil de bütünleşmeyi şiar edinmiştir kendine.

Bir yazım ve kategori disiplinine sahip olduğu içinde kendi oto kontrol mekanizmasını çok iyi oluşturarak pozitif yönde konumlandırabilmiştir. Kategori zenginliğiyle pek çok konuya özgün içerik esnekliği sağlayan yapı, bünyesinde bulundurduğu Blog yazarlarının sahip oldukları bilgi, deneyim, tecrübe ve düşünsel çıkarımları özgürce ifade edebildikleri ve kendi adlarını meşrulaştırdıkları bir platform olmuştur.

Girilen bloglar, editör denetiminden geçtikten sonra yayına verilir. Yayına verilen blogların her biri ayrı bir zenginliğin tanımlayıcısıdır. Paylaşım etkileşim ve bilgilenme temel bir olgu halini almıştır.

Bazen olur ki yazılara konu olan düşünceler farklı bir ruh haliyle satırlara dökülürken bambaşka bir şekle bürünüverirler. Bu açığa düşen düşünceler bazen çok karmaşık, bazense alabildiğine yalın ve basittir. Bu ruh halinin karmaşıklığına veya sakinliğine bağlı bir durumdur.

Benim Blog kategorisinde yazdığım ilk ve son Blogdur bu Blog. Böylesi bir Blog yazısı yazmaya iten sebep ise tesadüfen rast geldiğim ve bir anlam veremediğim Blog yazılarıdır. Burada yazı kaleme alan hiç kimse birilerini bir şekilde memnun veya onore etmek için ikna amaçlı yazı yazmamaktadır. Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz. Beğendiğinizi okursunuz beğenmediğiniz hakkında çekincenizi belirtirsiniz. Olay budur. (!) gibi ifadelerin kimseye bir fayda kazandırmayacağı da ortadadır. İleri sürdüğüm her görüşün arkasında durduğumu da buradan açık yüreklilikle belirtmek isterim.

Bloga has ilkeler

Kendimize saygılı olmak

Karşımızdakine saygılı olmak

3.Yaptığımız her işin sorumluluğunu üstlenebilmek

Lütfen bu sinerjinin rengarenk ve cıvıl cıvıl haritasına gölge düşürmemeye gayret edelim. Bırakalım farklılık ve zenginlikler özgürce ve dilediğince coşup çağlayabilsin.

 
Toplam blog
: 40
: 1069
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

İzmirli'yim. Felsefe mezunuyum. İlgi alanlarım Felsefe, edebiyat, sosyoloji, tarih, toplum ve kültü..