Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '11

 
Kategori
Blog
 

Blog Toplantıları

Blog Toplantıları
 

http://www.profossyonel.com/category/uncategorized/


Bugünlerde blog kategorisini blog toplantıları damgasını vurdu.

Birileri bir toplantı yapmış ve bir grup kurmuş, bir de bir isim vermiş.

Kimi ti'ye almış, kimi kızmış, eleştirmiş.

Buraya kadar her şey normal aslında. MB burası. Ne tartışmalar, ne kırıp dökmeler yaşanmış. Bazan barışılmış, özürler dilenmiş, blogdan çıkılmış, bazan da bakmışlar olmuyor, editörler müdahele etmişler.

Geçmişte katıldığım toplantılar, kaçırdığım toplantılar oldu. Şehir dışında (İstanbul) düzenlenen toplantılardan ise son İzmir'deki hariç katılma şansı bulamadım. İlk defa da katılmayı kesinlikle düşünmediğim bir toplantı oldu, o da bu son grup toplantısıydı. Gerçi bir davet falan gelmedi, gelseydi de değieşen bir şey olmazdı. Çünkü ben bu tip toplantılara başka bir pencereden bakıyorum. O da, yeni insanlarla tanışmak, görüş alışverişinde bulunmak, sosyal çevreme olumlu bir katkıda bulunmak şeklinde özetlenebilir -ki gerçekten de şu an adlarını sayamayacağım çok değerli insanlarla tanışmış olmanın keyfini yaşıyorum.

Bu toplantı ise konuyu başka bir noktaya çekmeye çalıştığı için, daha doğrusu aslında bütün toplantılarda gündeme gelen MB'nin geleceği, neler yazılıp yazılamayacağı konusunda fikir alışverişleri, küskünlüklere çözüm arayışları vs, tabii ki gırgır şamata, eğlence şeklinde sürüp giden bu toplantılar hiç bir şekilde MB üzerinde bağlayıcı bir unsur olamazdı.

MB'nin legalleşmesi şeklinde de ele alabileceğimiz en önemli girişim ise rahmetli Mumcu'nun dernek girişimiydi. MB'de en büyük fırtınaları koparan, var olan çekişmeleri tamamen su üstüne çıkaran, o ana kadar gayet iyi ilişkileri olan kişilerin bile bir şekilde birbirine girdiği bir dönemdi. Aslında kırılma noktalarından biriydi.

Bu toplantıya çağrılsam da katılmazdım dememin nedeni ise, bu toplantı çağrısının daha ilk başında kendilerine anlamsız bir misyon yükleme saplantısı içinde bulunduklarını görmem oldu. Hele bir de yönetim kurulu seçimi, işte o da işin tuzu biberi. Biraz koca koca insanların kendilerine yeni bir oyuncak bulmaları gibi bir şey. Bu MB'yi yönlendirmek gibi bir gayeleri olması kabul edilemiyeceği gibi, böyle bir amaçlarının da olduğunu sanmıyorum. Varsa da kendileri çalıp, kendileri söylerler.

İşte bu yüzden çok da üzerine konuşulacak bir şey değil. Bırakın eğlensinler, başkan olsunlar, birbirlerine öyle hitab etsinler. Ülke elden gidiyor, karanlık oyunlar oynanıyor, asıl işler bunlar. Gerisi küçük oyunlar.......

 
Toplam blog
: 116
: 1883
Kayıt tarihi
: 24.10.06
 
 

Emekli Deniz Öğretmen Subayım. Felsefe ve yabancı dil eğitimi üzerine çalışmaktayım. Yazmak ise b..