Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '07

 
Kategori
Blog
 

Blog Yazarları Antolojisi çıkıyor!

Blog Yazarları Antolojisi çıkıyor!
 

Sevgili Milliyet Blog Yazarı arkadaşlar,
KEREM OĞUZ arkadaşımızın başlattığı, "KİTAP BASABİLİR MİYİZ?" düşüncesini gerçekleştireceğiz.
İzmir'in en kaliteli matbaalarıyla görüşmeler yaparak, 25 gün içinde ALTERNATİF MATBAASI'nı seçtim. En kaliteli ve kalitesine uygun fiyata basabileceğine inandığım bu matbaa ile ilgili yeteri kadar bilgi de aktaracağım sitemizde.

Aşağıda, matbaadan aldığım fiyat teklifini de aynen sunuyorum:

KİTAP: 656 sayfa + kapak

Kâğıt İç Sayfalar: 90 gr mat kuşe

Kapak: Sert kapak, kaplama, kapak dışı 4/4 renkli baskılı ve mat selofan kaplı.

Baskı: 4/4 (Çok renkli, 16 milyon)

Mücellit: İplik Dikiş, amerikan cilt

Adet: 3.500

Ödeme Şekli: Peşin

Fiyat: 33.600.-TL + KDV

Kitap Boyu: 17 x 24, 5 cm (kapalı, dikey)


* Kapağın sert olması maliyete 4.500.- YTL bir yük getiriyor ama kitap kalitesini de artırıyor.

* İç sayfalar tamamen renkli olacak ve her sayfaya sizleri memnun edecek şekilde grafik yapılacak, resimler eklenecek.

* Kota 320 yazarla sınırlı olacak.

* Kitap 656 sayfa olacak ve her yazar için 2 sayfa yer ayrılacak.

* Yazarlarımız 2 sayfaya sığacak yazılarını kendileri seçecekler. 2 sayfaya 1-2 yazı da sığabilir, daha çok da.

* Her yazar 1 adet renkli resmini ve kısa biyografisini gönderecek.

* İsteyen yazar sayfasının dizaynını kendisi yapabilir. İsteyen sayfalarına başka resimler de koyabilir.

* Kitabın tüm sayfaları renkli ve grafikli olacak. Yazarlar isterlerse kendi grafiklerini kendi zevklerine göre kendileri hazırlayıp gönderecekler. İsterlerse de bu işi bize bırakacaklar.

* Yazı ve resim kaliteleri beğenilmeyip antolojiye alınmayabilir. Bu durumda yazarla temasa geçilip, başka yazı ve resim istenebilir. Yayıncının (M. Mumcu) şahsi kin, kıskançlık, küslük ve ihtiras duygularıyla hareket etmesi ve havalara girmesi söz konusu olamaz. Her arkadaşımıza aynı mesafede yaklaşılacak, Milliyet Blog'da yaşanan ufak tefek kırgınlık veya eleştirilerden doğan anlaşmazlık göz önünde bulundurulmayacaktır.

* Her yazar yazılarını word formatında ve Swis721 BT yazı karakterinde ve 9 punto büyüklüğünde gönderirse memnun olurum. ( Sayfa 17 x 24.5 cm)

* Sayfa dizaynını kendi yapanlar, yazıyı word formatında, dizaynı jpeg veya gif formatında gönderecekler.

* Kitabın baskı işini finans edecek sponsora veya reklam verecek firmalara ihtiyaç yok. Her yazar kendisinin de 2 sayfalık yazısının bulunduğu bu antolojiden 10'ar adet satın alırsa baskı fiyatları çıktığı gibi tüm organizasyonu üstlenen Mustafa Mumcu'ya (yani bana) bir miktar kazanç bırakıyor.

* Kitapların tanesini 17.- YTL'den hesap edersek (10 adedi 170 YTL / KDV dahil) zarar etmeden, kâr ederek ve sizlerin memnun olmalarını sağlayacak kalitede kitapları teslim edebilirim.
Yani HER YAZAR 10 ADET ANTOLOJİ SATIN ALARAK BASKININ GERÇEKLEŞMESİNİ SAĞLAYACAKTIR.

* Kitapların teslim yerleri İZMİR'dir. Adres bildirilecek. Yurtiçi kargo veya PTT ile göndermelerde kargo ücreti alıcıya aittir. Ama Yurtiçi kargo ile görüşülerek indirim sağlanacaktır.

* İzmir ve yakın çevresinde ikâmet eden Blog Yazarları, kitaplarını 20 Ocak 2008 Pazar günü tertiplenecek yemekli toplantıda teslim alabilirler. TOPLANTI YERİ, İzmir/Kemeraltı'nda yeni restore edilmiş tarihi bir handaki LESMİRA Restoran'dır. TOPLANTI SAATİ: 12:00'den itibaren, yemekli. Yemek ve içecek için ücret ödenmeyecek, masraf tarafımdan karşılanacaktır.

* Yurt dışındaki Blog Yazarı arkadaşlarımızın kitapları da PTT kargo ile gönderilecektir. Ücret alıcıya aittir.

* 10 adet kitap küçük koli içinde gönderilecektir.

Bunlar şu anda aklıma gelen bilgiler. Sizlerin sorularınızı da hemen cevaplayacağım. Hiçbir şekilde kimsenin kafasında soru işareti kalmamalı.

3.500 adet kitabın (656 sayfa grafik dahil) tüm baskı ve yan masrafları 45.000.- YTL civarında olacaktır.

2 aylık çalışmalar, grafiker masrafları, ambalaj vs de eklendiğinde tüm masraf 50.000.- YTL üzerindedir.
Bu bilgiyi de size sunmakta yarar görüyorum.

3.200 kitap yazarlarımıza verildikten sonra geri kalan 300 kitap da çeşitli kamu kuruluşlarına, önemli gazete köşe yazarlarına ve diğer basın mensuplarına vs. gönderilerek, antolojinin, dolayısıyla yazarlarımızın tanıtımı yapılacaktır.

Sizlere, matbaanın verdiği fiyatı da yazdım. (Bu arada matbaa ile görüştüm, adreslerinin ve telefonlarının yayınlanmasında bir sakınca bulunmadığını belirttiler. Hemen ekledim. Her şey şeffaf olmalı.)

Sizlerin tasavvur edemeyeceğiniz, inanamayacağınız bir şey var, o da KALİTENİN TAHMİNİNİZDEN DE GÜZEL OLACAĞIDIR. 1. ANTOLOJİ çıktıktan sonra arkasının gelmesini arzu ediyorum. Kaliteyi beğeneceksiniz ve ödediğiniz parayı helâl edeceksiniz. Bu garantiyi veriyorum.

Antolojiyi 20 Aralık 2007'de sizlere sunmayı düşünüyordum. Fakat her sayfasına ayrı grafik yapılacak ve bir sanat eseri gibi olacak. Biraz zaman alacak. 1 ay geç olsun ama herkesi imrendirecek bir antoloji olsun. Bu yüzden 20 Ocak 2008'de çıkacaktır. 20 Ocak 2008 pazara denk geldiği için 1 gün sonra alacağız matbaadan kitaplarımızı. Kitaplar matbaadan, aynı gün kargoya veya postaya verilecektir. İzmir'den alacaklara da yukarıda belirttiğimiz yemekli toplantıda 20 Ocak Pazar günü teslimat yapılacaktır.

Her yazarın sayfası, hazırlandıktan sonra web sitemizde yayınlanacaktır. Tabii ki sitemizde yayınlanan yazılar sağ tuşla kopyalanamayacak şekilde olacaktır. Tıpkı Milliyet Blog Sitesi'nde olduğu gibi.

Sizlerin, kitap baskıya girmeden önce grafikleri ve sayfa düzenini görmenizi istiyorum.

ANTOLOJİ ile ilgili daha geniş bilgileri ve aktüel gelişmeleri, konu ile ilgili FORUM'ları aşağıdaki web sitemde bulabilirsiniz.

http://www.mustafamumcu.com

Direkt Antoloji bölümünün linki
http://mustafamumcu.com/forum/index.php?board=54.0

Saygılarımla.
Mustafa Mumcu
 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..