Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '08

 
Kategori
Blog
 

Blog yazarları

Blog yazarları
 

Milliyet blog sayfalarında, blog yazarları arasında çok değerli insanların yazılarını okudum, yorum yazma anlayışını başta benimsemedim ancak sonradan yazının yorumla birlikte bir anam ifade ettiğini anladım, şimde ise okuduğum her yazıyı muhakkak yorumla sonlardırma kararı aldım, bütün dostlara öneririm, kaldı ki yorum yazmayacaksam okumayı da yüzeysel yapma gibi bir eğilim içindeyim.

Yazılara eklemek istediğimiz fotoğrafları hemen temin etmek gerektiğinden, burda telif hakkı mevzuatına aykırı olarak bazen internetten fotoğraf aldığımız da oluyor, örneğin bir hububatla ilgili bir yazı yazacaksam, Konya ovasına gidip, buğday başağının resmini çekecek halim yok ve çay'la ilgili bir yazı yazacaksam yaz sezonunu bekleyip çay tomurcuğunun fotoğrafını çekmemi düşünmüyorsunuz her halde!

O zaman bilimsel yazımda olduğu gibi alıntı yaptığımız fotoğraf, hangi kaynaktan alındığı internet'te zaten var, bize de düşen bu kaynağı fotoğrafın altına yazmak olmalıdır. Bundan sonraki yazılarıma eklemek istediğim fotoğraflarda bu usüle riayet edeceğim.

Milliyet blog sayfalarında, yukarıda ifade ettiğim üzere bir birlerinden çok değerli blog dostlarından son derece kadır-ı şinas, hasbi, yüreği sevgi dolu insanların kurdukları cümlelerin sihrini hissedebiliyorum, bu satırları yazarken bu değerli insanların emeklerini yad etmek isterim.

Bazı blog yazarlarının kullandıkları isimlerden, bu insanların hayal mi gerçek mi? Kadın mı erkek mi ? olduğunu anlamak ta mümkün olmuyor bazen, bunu anlamak için yazarın bütün yazılarını hatmetmeniz gerekiyor,

Yazarın varlığı yazının vukuundan belli olmakla birlikte, muhatabın esrarengiz duruşu sahici bir yorum yapmanızı engelleyen sebeplerden bir tanesidir. Bazen bu anlamda yorum yazmak değil ibretle okumak fikri de insanda oluşmuyor değil.

Okuduğumuz yazılarda, başta güzel bir kaç satır, yazıya olan ilgimizi çoğaltırken, bir kaç satır daha sonra ortaya hiç bir anlamı olmayan ifadelere dönüşüveriyor.

Bazi metinlerde, büyük bir tecrübe -birikim-, büyük bir özveri veya aşk, bazen hasret, güzel bir hatırada kendinizden geçiyorsunuz.

Sonuç itibariyle; blog yazarları, ayrıcalıklı, bir statünün temsilcileri değil, bütün alanlarda, kendi arzu ve iradeleri ile yazım sanatına gönül verenlerin arasından gelen insanlar olmalıdır.

Çünkü her insanın bir hikayesi vardır.

 
Toplam blog
: 135
: 1323
Kayıt tarihi
: 29.09.07
 
 

Ali Emir KARAALİ, Rize Doğumlu, 1978 Rize Lisesi Mezunu, (1988)T.C. Anodolu Üniversitesi   'İşlet..