Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '09

 
Kategori
Blog
 

Blog yazarlığından dernekleşmeye

Blog yazarlığından dernekleşmeye
 

Milliyet Blog yazarları DERNEK çatısı altında toplanacak..


Çok önemli ve bir o kadar da güzel bir gelişmeyi, bu gelişmeyi bilmeyenlerle paylaşmak istiyorum. Aynı zamanda aşağıdaki satırlarda bir sitemim de olacak..

Geçenlerde aldığım bir haberde, İzmir Blog yazarlarının bir dernek çatısı altında birleşeceği ve bunun ne aşamada olduğu anlatılıyordu. Şaşırmadım desem yalan olur. Gerçekten oldukça şaşırdım. Bu beklenmeyen bir durumdu. Belli ki, bugüne kadar bazı arkadaşlar bir araya gelip, bunun kritiğini yapmışlar be bu gelişmeye imza atmışlar. Şimdi iş, gerçekten de ciddiye binmiş ve resmi yollara başvurulacakmış. Bu gerçekten bizim gibi lame sahiplerinin bir çatı altında toplanması anlamında önemli ve güzel bir gelişme. Bu dernekleşme fikri, çok ilginç gelişmelere sebebiyet verebilir. Bunu buradan da, bir kez daha duyurmuş olayım..

Bu olay gerçekleştirilebilirse, yani vücuda getirilebilirse, neler yapılacak, neler yapılabilecek hep birlikte göreceğiz. Ama şimdiden anlatıldığı üzere çok şey yapılması muhtemel gibi gözüküyor. Her şeyden önce, bir önceki yazımda da belirttiğim gibi, Milliyet Blog toplantıları yerel olmaktan ve bir kermes havasında geçmekten kurtulabilir. Sonra, daha katılımcı, daha sosyal ve daha kültürel olması, blog yazarlığı haricinde, şiirleri, denemeleri veya hikayeleri olan arkadaşların daha profesyonel çalışmalar yapabilmelerini, iyi ve kalıcı eserler çıkartmalarını sağlamak için bazı çalışmalar yapacak.

Ayrıca, başka sosyal faaliyetleri de üstlenebilir bu dernek. Bunu daha sistematik ve resmi yollardan yapabilir. Yazılarını Milliyet Blog üzerinde yazan arkadaşlar, daha profesyonel çalışmalar yaparak belki de profesyonel şair ve yazar olarak, sanal yazarlıktan kurtulabilecek. Şuan da ön görülen şeylerin başında bunlar geliyor. Diğerlerine gelince;

- "Blog Yazarları Derneği" de üyeleri için faydalı çalışmalar yapacak, dolayısıyla da cemiyetimize sosyal alanda varlığını hissettirecek.
- Milliyet Gazetesi sayesinde sanal olarak kurulan dostluklar genişletilecek. Daha geniş dostlukların kurulmasına katkıda bulunulacak.
- Dernek, tüm üyelerine, Blog yazarlığı konusunda her türlü desteği verecektir. AB fonlarından istifade etmek için Proje hazırlayıp, seçtiğimiz üyelerimizin kitap basımlarını ve bu kitapların dağıtımını organize edecek. Yazar, hiçbir ücret ödemeden hem kitabını bastıracak hem de satıştan para kazanacak.
- Kitabının basılmasını isteyen ve derneğin de uygun gördüğü yazarlarıa iş adamları ve büyük firmalardan destek sağlayarak, ücretsiz basımı temin edilece.
- Güzel bir web sitesi kurarak, blog yazarlarının her türlü problem ve isteklerini forumlarda dile getirmelerini, birbirleriyle bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlanacak.
- Dernek, hiçbir şekilde Milliyet Gazetesi'ne ters düşecek faaliyetlerde bulunmayacaktır. Çalışmalarını, gazetemiz Milliyet yöneticileriyle samimi dostluklar içinde yürütecek.
- Derneğe alınacak bağışlarla, belediye ve benzeri kuruluşların destekleriyle, kitaplardan, dergilerden elde edilecek gelirlerle; güzel toplantılar, kurslar ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Gerektiğinde kısa vadeli maddi yardıma ihtiyacı olan üyelerimize katkıda bulunulacak.
- Üyelerin, medya âleminde tanınmaları için tüm medya kuruluşlarına derneğin, web sitemizi tanıtılacak. Güzel yazılar yazan üyeleri medya patronlarına tavsiye edilecek, köşe yazıları yazmalarını ve karşılığında kazanç temin etmeleri sağlanacak..
- Üyelerin blog yazıları arşivlenip, hukukî problemler oluştuğunda belge olarak kullanmalarına yardımcı olunacak.
- Vb

Başka detaylar da var. Ama bunlar bir delegasyonun deklarasyonunda yayınlanmadı. Şuan tasarım aşamasında. Detaylar 12 Nisan’daki İzmir toplantısında görüşülecektir. Benim şahsi ve hukuki çekincelerim var. Bunu da orada paylaşacağım, sanırım orada bu konu daha da derinleşecek ve kemikleşecek. Bazı kararlar alınacaktır.

Bu konuda fikri olan arkadaşlar, lütfen bu yazıya yorum yapsınlar. Her fikir bize yol gösterecektir.

.../...
 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..