Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '11

 
Kategori
Blog
 

Blog yazılarına bir bakış da benden

Blog yazılarına bir bakış da benden
 

Milliyet Blogta yazmak hayatımızın güzel bir parçasıdır. Herkese sonsuz teşekkurlerimi sunarım. 

100.Yazımı elbetteki blog yazım olacaktı. Yakışan kendimce budur. Hatalarımla sevenlerimle okuyan, eleştiren, takdir edenlerle ilk 100 blog yazıma ulaşmış bulunuyorum.  

Editör arkadaşlardan okuyan arkadaşlara herkesin katkısı var... Herhalde bu katkıda yazar olarak en azı bana düşüyor..  

İyi ki buradasınız.. Sağolun var olun..  

Bu teşekkurden sonra, son dönemdeki tartışmalara değinmek istiyorum. Aslında değişik dönemlerde karşılaştığım oluyordu. Fakat sevgili Filiz arkadaşımın bir yorumuna cevap yazarken mesaj sayfasında rastladıgım sonrasında da konunun ne kadar sıkıntılı bir yere vardıgını üzülerek gördüm.  

Acaba şeffaf olmak adına sessiz ve demokratik bir ortam oluşturalım derken, kavga ve şiddetin oluştuğu bir yere doğru mu gidiliyor? Editörlerimizin bu konuya eğilmesi gerekliliği her geçen gün dahada önem kazanmaktadır.  

Pekiyi sadece burada mı tartışma veya agresiflik yaşanıyor ?  

Kesinlikle hayır... İstanbul'da yaşayan biri olarak her yerde bir kavga tartışma ortamı var..  

Bana göre iletişimsizlik ve saygısızlık ile beslenen bir ortam oluşuyor. Genel olarak zaten Akdeniz insanı olarak ateşliyizdir.  

Tartışmanın seviyeli olarak yapılabileceğini bizler burada herkese göstermek zorundayız. Kişiselleştirmemek adına detaya girmesem de, lutfen biz erkek blogger yazar arkadaslar hitap şeklimize de özen göstermek zorundayız.. Hakaret için illa kufur veya başka bir yazı şekline gerek yok.. gözlemlediğim kadarı ile son dönemde manevi baskı ile yapılan sert ve usturupsuz yazılar yazılamakta ve bunlar normalleşmeye başlamaktadır.  

Blogta yazılarımı incelediğinizde özellikle her kitleye hitap ettiğimiz için aşkı bile yazarken genç öğrenci arkadaşlarım da bunu okuyabilir düşüncesi ile yazmaktayım.  

Blog yazılarının asla kişiye hitap şeklinde olmaması normalidir. Herkese hitap edilir. 2.ÇOĞUL şahıs yazılarda hitap noktasıdır. Fakat bir bakıyorsunuz kişinin adı şanı her şeyi dedikodu yapar gibi hakaret edilerek deklare edilmektedir. Bu hiç değildir. Demokratik bile olsa bu kadarı sınırı aşmak diye düşünüyorum.  

Bayan blogger yazar arkadaşlarıma hitap şekline gelince aslında bazen samimiyete istinaden hitapta direk isimlerini yazdıgım yorumlarda yaptım. Bu yazı şekli bile yanlıştır. Sevgili, sayın, veya hanımefendi, veye beyefendi şeklinde değer ve saygıyı nezaketi birbirimize gösterelim... Bu milliyet blogun ana kurallarındandır. Böyle bir şey yok diyenlere de insani açıdan bize yakışandır diye düzeltiyorum..  

Bzi blog yazarları burada bir aileyiz. bu büyük ailenin birbirini üzmesine hakkı yoktur. Herkesi ailesi de okuyor. Yakın çevreside okuyor. Bu konuya dikkat edilmesi gerekir. Kimseyi kendi egolarımızla üzmeye hakkımız yoktur.  

Şapkamızı önümüze koyarak bence bugün yeni bir sayfa açalım. Barış veya geri adımsa herkes bir adım geri atsın.  

DOSTLUĞUN PEKİŞTİĞİ BİR MİLLİYET BLOG AİLESİ OLMASI TEMENNİSİ İLE... sevgi ve saygılarımla.. Toprak SARİ  

 

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..