Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '09

 
Kategori
Blog
 

Blog yazılarındaki kalite

Blog yazılarındaki kalite
 

Elinize herhangi bir gazete alırsınız, okuyacağınız yerler bellidir. Hepsini okumak sıkıcıdır açıkça. Spor sevmiyorsanız, spor sayfasına bakmazsınız bile. Diğer ekler, ilaveler için de öyle. Bana ne, filanca türkücünün flörtünden diyorsanız o sayfaları da geçersiniz.

Kuşkusuz blog yazıları için de aynı şey geçerli. Milliyet blogda çeşit bol. Beş bine yaklaşan yazar kadrosu ile on binlerce yazı. Her türden, her cinsten.

Zaman içinde blog yazılarında kalite daha da artıyor.

Üreten üretene. Seç, beğen, oku.

Yazarların içinde; kitapları olanlardan, akademik kariyer sahiplerinden, bulunduğu yörenin gazetelerinde köşe yazarlarından alın, ilkokul tahsillisine kadar zengin bir kadro. Türkiye’de ulusal gazete adı verilen medyanın sayısında bir artış ve bunlara kaliteli yazar söz konusu olduğunda çoğu blog yazarının yeri hazır gibi.

Blogda öyle her aklına gelenin yalan yanlış bir şeyler yazdığı bir ortam yok. Denetim mekanizması çalışıyor, gözden kaçan veya yanlış bilgiler usta yorumcular tarafından anında düzeltiliyor. İç denetim ya da ‘oto kontrol’ mekanizması.

Edebiyat, sanat, kültür, tarih sosyoloji, felsefe, bilim, teknoloji, magazin, ekonomi, siyaset, eğitim, haber, spor, sağlık, insan ilişkileri gibi onlarca konu zenginliği.

Blog yazarları aynı zamanda bir kamuoyu belirtisi veya göstergesi. Her konudan, her fikirden karışık bir yazar kadrosu.

Sayıları az da olsa “sakala göre tarak vuran” yok değil.

Siyasilerin yerinde olsam, blog yazarlarını izlerim.

Dışarıdan Milliyet Blog’u okuyanlara sorun, çoğu yazıların üstünlüğünden, kalitesinden bahsedecekler.

Türkiye’de blog yazarlığında statü yok, gelir de. Ayrıca basın, kaynak gösterecek kadar henüz blog yazarlarına güvenmiyor, pat sat belki .

Gerçekte, geniş kadrolu, hazır haber ağı sayılır. Ama okuyucusu yaygın değil. Ara sıra, beş bin, on bin, otuz bin okunan yazılara rastlanmıyor değil. Bu, biraz da blog yöneticilerinin tutumuna bağlı. Çoğu internet kullanıcıları milliyet bloğun varlığından habersiz.

Zamanla, blog okuyucu sayısı, internet gelişimine bağlı olarak artacak.

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..