Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '07

 
Kategori
Blog
 

Blog yazmak!

Blog yazmak!
 

Blog yaza yaza nasıl yazılacağını öğreniyor insan. Benim gerek okuduklarım gerekse tecrübelerimle paralel blog yazma ile ilgili önerilerimi aşağıda bulabilirsiniz;


Adınız: Blogunuzda kendi adınızı kullanmanız önemli. Eğer özellikle tanınmak istemiyor yada başka çekinceleriniz yoksa blogunuzun adınızla hatırlanmasını sağlamnız yararınıza olacaktır.


Zaman: Sizin blogunuz sizindir. Başınızda sizi yazı yazmaya zorlayan bir otorite yoktur. Bu yüzden blog yazma önceliğinizi kendiniz belirlersiniz. Yani yazmaya vakit ayırıp ayırmamak sizin elinizdedir. Ama başka işlerinizi aksatmamak kaydı ile.


En çok okunanlar: Bir blog sitesinde bu bölüme giren yazılar okuyucuların ilgi alanlarını gösterir. Amacının çok okunmaksa o sıralamayı yakalamış yazıları iyice irdelemeniz gerekir. Bu maddeyi sadece Milliyet Blog’daki çok okunanları kastederek yazmıyorum tüm diğer web sitelerini kastediyorum.


Yazma programınız: Mutlaka yazmaya vakişt ayırmanız gerekir. Okumak gibi yazmakta boş zamanınızda yapacağınız bir şey olmamalı onun için zaman ayırmalısınız.


Dürüstlük: Bir blog sitesinde yazmak, aynı gemide gitmektir aslında. Burada yazı yazmayı rekabete dönüştürmemek, yapılanları olumsuz tarafından görmemek gerekir. Birbirine karşı dürüstlük ve samimiyet site içi huzuru ve serbestliği, rahatlığı sağlayacaktır.


Konular: Ben bilgi ve fikir verme, deneyim paylaşımını ve teknolojik yenilikleri yazmayı ve paylaşmayı seviyorum. Sizde sevdiğiniz ve paylaşmak istediğiniz tarzda ve konularda yazın. Para kazanmak yada ilgi çekmek için yazacağınız yazıların sonuç vereceğine inanmıyorum.

Gizlilik: Bloglar herkese açık yazılardır. Buraya gönderilen yazılarda mahremiyete ve kişisel gizliliğe önem verilmesi gerekir. Manipülasyon yada asparagaz için en son yer blog olmalıdır.

Devam ettirmek: Ben birçok kez diyete başlayıp bırakanlardanım. Sonuç: Kiloluyum. Ama blog yazmaya başlamışsanız düzenli olarak yazmalısınız ve blogunuzu geliştirmeye çalışmalısınız.

Pazarlama: Çevrenizi yazdığınız yazılardan haberdar etmezseniz, sizin yazılarınızı okuyamayabilirler.

Anahtar kelimeler: Yazdığınız yazıya ilişkin anahtar kelimeleri iyice düşünüp hazırlamalısınız.

Yorumlar: Yorumlara kısada olsa mutlaka cevap verin.

Arşivleriniz: Eski yazılarınıza arada bir göz atıp yenibir gelişme yada düzeltme var ise mutlaka yapın.

İstatistikler: Sitenizin istatistiklerini inceleyerek iyiye veya kötüye giden durumları görmenizde fayda var.

Gramer: Benimde en büyü kzaafım burada. Yazdığınızı mutlaka kontrol edip gönderin. Ben aceleciliğimden çoğu yazımda birçok imla hatası yaşıyorum.

Fotoğraf: Yazınıza yazınız ile ilgili güzel bir fotoğraf seçmelisiniz.

Blog yazarlığı konusunda aşağıdaki yazılarımda size yardımcı olacaktır;


Blog’unuzun okunurluğunu artırmak

Her blogger'ın anlaması gerekenler
İyi bir blogger ne yapmalı?
Blogger gibi düşünmek
Blogger’ların yapması gerekenler

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..