Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '21

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Blog Yazmak ve Milliyet Blog

Merhaba sevgili blogcular, nasılsınız?

Burada yeni olmama rağmen, Milliyet Blog hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Burası harika bir yer? Yazmayı seven birçok kişinin buluştuğu; bilgi, tecrübe, duygu ve fikirlerin paylaşıldı güzel bir platform. Ancak, gördüğüm ve okuduğum kadarıyla eskiden daha popülermiş, daha hareketliymiş - daha çok tartışma içeriyormuş örneğin. Facebook ya da twitter sayfasına bakarsanız son paylaşımın yıllar önce yapıldığını görüyorsunuz. Buradaki blog yazılarının da az okunduğu ve pek yorum almadığı dikkatimizi çekiyor.

Blog yazmanın güzel tarafı aslında yorumlar sayesinde etkileşime olanak sağlıyor olması. Blog yazmak okuyucuyla bir tür konuşma aslında. Bu yüzden yorum almayan bloglar bence amacına ulaşmıyor. Yorum almıyorsanız, yazdıklarınızın okuyucuya bir şeyler ifade edip etmediğini nereden bileceksiniz? Veya eleştiri ve geri bildirim almıyorsanız yazılarınızı nasıl geliştirebilirsiniz?

İşte bu noktada ben diyorum ki konuşmalı ve etkileşim kurmalıyız. Yazarlar öncelikle birbirlerini okuyup yorumda bulunmalı. Burada bir yazar camiası olduğumuzu düşünürsek bir paylaşım ve dayanışma ortamı yaratmalıyız. Bilirsiniz ne derler: Nerde hareket orda bereket! İletişim ve etkileşim bu platformu çok daha iyi bir noktaya taşıyacaktır.

Yazılarınıza nasıl yorum alırsınız? Yazınızda ilgi çekici ya da kayda değer bir şeyler söylediğinizi düşünüyorsanız, okuyucuya soru sorun (en az bir soru) ve fikirlerini isteyin. Bunu yapmıyorsak zaten, kuru bilgi veriyor gibi oluruz. Sanki konumuzda bir otoriteyiz de söylediklerimiz dışında bir doğru yok gibi. Hayır, ben mükemmel değilim, sizin ne düşündüğünüzü bilmeli ve sizden de bir şeyler öğrenmeliyim. Ya da hatalarımı bana gösterin ki beni daha çok öğrenmeye teşvik edin.

Bu yazıyı uzatmak istemem. Özetle, savım şu: Miliyet Blog’u etkileşimin yoğun olduğu bir yer haline getirirsek popülerliği muazzam bir şekilde artacaktır. Önerilerim ise:

  1. Yazarlar öncelikle okuyucuya güzel sorular sormalı ve onları yorum yapmaya teşvik etmeliler.
  2. Yazarlar birbirlerinin okuyucusu olmalı ve yanıtlamaya değer bir soru görürlerse o yazıya yorum yapmalılar.

Mutlaka birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Etkileşime meydan vererek burayı daha güzel bir yer haline getirmek mümkündür. Teşekkürler.

Not:  Bu yazıda soru sormadım ama yine de yorumlarınızı takdirle karşılarım.

 
Toplam blog
: 8
: 83
Kayıt tarihi
: 16.01.21
 
 

2001 yılından beri İngilizce öğretmeniyim. Kitap çevirmenliğiyle de ilgilendim. Yabancı dil öğrenme..