Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '09

 
Kategori
Mizah
 

Blog yönetimini ele geçirelim mi?

Blog yönetimini ele geçirelim mi?
 

Bugün bayramın üçüncü günü. Bayram günlerinde fazla blog yazılmıyor. Sabiha hanımın güzel bir denemesinden sonra ben de mizah kategorisinde bir blog yazarak biraz geyik yapmak istedim.

İlk önce bir şekilde blog yönetimini ele geçirelim. Sonra bloga demokrasi getirmek için partiler kuralım. Örneğin benim de içinde bulunduğum ve Emine Supçin, Yeşilsoğan, Serhatt, Arif Öğütçü gibi kişiler partinin kurucu üyesi olsun. Tabii bu partide gönlüm Vakayinüvis ve Nilgün Akad'ın da aramızda olması ama onların böyle parti işlerine sıcak baktığını tahmin etmiyorum. Yine de kapımız onlara açık...

Başka bir parti de şu isimlerden kurulabilir. Ümit Culduz, Celal Çelik, Beran Uzer, Başak Altın, Harun Deniz kurucu üye olabilir.

İsterlerse Ahmet Secer ve Doğrumu nickli arkadaşlarımız da kendi görüşlerine uygun bir parti kurabilirler.

Bir sonraki aşamada ise partiye üye kabul işlemleri başlasın. Belli bir sayıya ulaşınca da parti programları belirlensin.

Bir seçim tarihi tesbit edilsin ve bu seçim tarihine kadar propaganda konuşmaları yapılsın.

Blog üyelerinin oy kullanacağı bir seçim yapılsın. Seçimi kazanan parti 1 yıl süreyle Blog yönetiminin başında kalsın. Böylece editörler başka alanlarda görev yaparak personel masrafları azaltılır.

Tabii, iktidardaki partinin üyelerinin blog yazıları hemen yayına alınırken, muhalefet partilerinin ki 3 gün içinde yayına alınacak, muhalefet partisinin yazıları zaman zaman iade edilerek düzeltmeleri istenecek.

İktidardaki parti, bir bakanlar kurulu kuracak, Örneğin Blog kategorisinden sorumlu bakan, Siyaset kategorisinden sorumlu bakan gibi.. Yazılan bloglar o kişilerin denetiminden geçtikten sonra yayına alınacak. Parti üyelerinin yazdıkları hariç tabii ki....

Bu arada Newyorker adlı blog yazarına Birleşmiş Milletler daimi temsilciliği verilebilir. Ancak bizim partiye gelirse Dışişleri Bakanı olabilir.

Sabiha Rana hanıma gelince, o her tarafa yakın ve tarafsız olduğu için onun Cumhurbaşkanı olmasını öneriyorum.

Laf aramızda, gerçekten böyle bir seçim yapılsa acaba hangi parti kazanır? diye de düşünmeden edemiyorum.

Tekrar bayramınız kutlu olsun...:))

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..