Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '07

 
Kategori
Müzik
 

Ankara’dan abim gelmiş

Ankara’dan abim gelmiş
 

Doksanlı yıllar, bir yaz günü İstanbul’da kuzenlerim ve arkadaşlarıyla arabayla Büyükçekmece’ye gidiyorduk. Önce biri başladı söylemeye: "Ankara’dan abim gelmiş/Evde bir bayram havası" . Sonra diğerleri de katıldı. Hepsi benden çok küçükler, yani hepsinin abisiyim ve o gün Ankara’dan gelmişim. Ne güzel uydurmuşlar, ne de güzel söylüyorlar diyorum kendi kendime. Başka şeyler girdi araya ve orada kaldı bu şarkı. Az sonra radyodaki şarkının ilerleyen bölümünde aynı sözleri duyunca şaşırdım. Meğerse "Ankara’dan abim geldi" diye bir şarkı varmış, Ankara’dan gelen abileri için kuzenleri uydurmamış.

Ne zaman bu şarkıyı duysam o günkü şaşkınlığım gelir aklıma. Daha önce duymamışım, belki de duymuşum ama o nakarat kısmını farketmemişim. Grup Gündoğarken o yıllarda ünlü bir gruptu (1). Televizyonda programlara çıktığı için herkes tanırdı. Daha sonraki yıllarda bu grubun amcası İlhan Şeşen tanındı. Şimdi herkes İlhan Şeşen’i biliyor ama Grup Gündoğarken unutuldu.

İtiraf etmek gerekirse ben de unutmuşum. Bu anımı yazmaya başladığımda Grup Gündoğarken adını yanlış yazmayım diye Google’da aradım.

"Ankara’dan abim gelmiş" şarkısının o yıllarda Ankara’daki tüm abilerin yaşamında bir yeri olmuştur.

(1) Grup Gündoğarken, İlhan, Burhan ve Gökhan Şeşen tarafından 1982 yılında kuruldu. 1983 yılında Levent Kırca Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Kadıncıklar" adlı müziklı oyunun müziklerini yaptı. Tiyatro çalışmalarına çeşitli oyunlarla sürdürdüler. Televizyonda Olacak O Kadar programının jeneriğini yaptılar. Grubun amcası olan İlhan Şeşen, 1971 yılında Kavga isimli bir 45'lik çıkarmıştı. İlhan Şeşen ilk solo albümünü 1994 yılında "Aşk Haklı" adıyla çıkardı. 2002 yılındaki "Neler Oluyor Bize" adlı albümüyle büyük bir ilgi gördü. Daha sonra "Şimdi Ben Bu Şarkıları Kime Söyliyeyim", "Aşk Yalan" ve "2006" albümlerini yayınladı. (Kaynak: Vikipedi)

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..