Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '07

 
Kategori
Haber
 

Solcular nereye?

Solcular nereye?
 

Milliyet Gazetesinde bir haber: "DTP'nin bağımsız adayları belli oldu, işte isimler"... Haberin tarihi 1 Haziran 2007 ve saati 16:05.

Listedeki adların çoğunu tanıyamadım ve de ilgilenmedim. Listede dikkatimi çeken birkaç addan biri tanıdıktı, ÖDP Genel Başkanı: İstanbul 1. Bölge: Ufuk Uras.

Ufuk Uras’ın adını DTP’li bağımsız adayların arasında görünce yadırgadım. Ben Ufuk Uras’ı solcu bilirdim. Bir zamanlar ÖDP adında çok güzel sol söylemlerle bir parti kurmuşlar ancak solun umudu olabilecek bu partiyi ve solun şansını yanlışların yanında durarak kısa sürede harcamışlardı. Şimdi ise en büyük yanlışı yapıyorlar, en yanlış kişilerin yanında duruyorlar.

Solcu olduğunu söyleyen Ufuk Uras’ın bu seçimlerdeki en aşırı sağcı parti olan DTP’nin yanında ne işi var. Listede Ufuk Uras dışında birkaç solcu ad daha var. Ufuk Uras ve diğer solcuları "aşırı milliyetçilik" temeline dayalı siyaset yapan DTP'lilerle yanyana görmek solcuları üzüyor.

Bir başka haberde Zafer Üskül’ün AKP’ye geçtiği yazılıydı (2). Haberin tarihi 2 Haziran 2007. 1 Mayıs 2007 akşamı Can Dündar’ın programında Anayasa Profesörü Zafer Üskül Arınç’ın cumhurbaşkanlığına vekalet edeceğini Arınç’tan bile daha heyecanla savunuyordu. O programdaki kararlı tutumuyla Arınç’ın ve Erdoğan’ın gözüne girmiş olmalı. O programı seyrederken dayanamamış ve programın e-posta adresine bir mektup göndermiştim:

1 Mayıs 2007 23:42
Sayın Can Dündar,
Anayasa'nın 102. maddesine göre bir yorumu yazdım. http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=38282
adresinde neden Arınç’ın vekalet edemeyeceğini okuyun. Bir hukukçu yorumu değil, bir mühendis yorumu ama bunun gerçekleşeceğini göreceğiz. Saygılarımla.

2 Mayıs 2007’de bu programla ilgili de yazmıştım (3): "Dün akşamki televizyon programlarında aralarında Anayasa profesörleri de olan birçok kişi 106. maddedeki “başka bir sebeple” ile ilişkilendirerek Arınç'ın Cumhurbaşkanlığına vekalet edeceği yorumunu yaptılar. Oysa 102. madde bu olasılığı tamamen ortadan kaldırıyor. 102. madde bir seçim dönemi kısıtlaması yapmıyor, sonraki seçimlerin sonuna kadar olan bütün dönemi kapsıyor.”

Bu yazıda adı geçen Anayasa Profesörlerinden biri de Zafer Üskül’dü. O akşam Arınç’ın vekaletini neden o kadar heyecanla savundu. Daha sonra yanıldığını anlayınca ne yaptı?

Solcular nereye gidiyor? Meclis’e girmek bu kadar önemli mi onlar için, değer mi bunlara?

(1) DTP'nin bağımsız adayları belli oldu, işte isimler: http://www.milliyet.com.tr/2007/06/01/son/sonsiy33.asp

(2) http://www.milliyet.com.tr/2007/06/02/siyaset/axsiy02.html

(3) Anayasanın 106. maddesi “Arınç vekalet eder” demiyor: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=38289

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..