Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '08

 
Kategori
Blog
 

Beni kategorize et

Beni kategorize et
 

Milliyet Blog’a üye olurken kendimize bir kategori seçiyoruz. O günlerde aklımızda olan konuları düşünerek bu kategori seçimini yapıyoruz. Aradan aylar, yıllar geçiyor ve yazdığımız konular değişiyor ve birçoğumuz orada yazılı kategoriye hiç dokunmuyoruz.

Kategori konusunda yeni bir uygulama önerim var:

Üye olurken şu anda da olduğu gibi, bir kategori belirleyelim. İlk zamanlar kategorimiz olarak o görünsün. Zaman geçip de, herhangi bir kategoride yazdığımız yazılar belli bir sayıya (örneğin 10 veya 20) ulaştığında kategorimiz Milliyet Blog tarafından otomatik olarak belirlensin. O zamandan sonra en çok yazı yazılmış kategori sayfamızda kategorimiz olarak görünsün. O kategori sayfasında yeralalım.

Bir ana kategorimiz olsun (Bunun için o ana kategorinin alt kategorisinde yazdıklarımız da toplansın) bir de alt kategorimiz olsun (Ana kategoriler de alt kategori olarak değerlendirilebilir).

Örneğin: Kültür-Sanat ana kategorisinde kaç yazı yazdığımız belirlenirken Kültür-Sanat, Sinema, Fotoğraf, Edebiyat, Şiir, Öykü, Deneme gibi kategorilerde yazılarımız toplansın. Alt kategoriler için her kategori ayrı ayrı değerlendirilsin.

Bir önerim de üyelik sözleşmesiyle ilgili:

Milliyet Blog Üyelik Sözleşmesinin 10. maddesindeki “Milliyet Blog Yazarlığına kabul edilen kullanıcılar yazılarını ağırlıklı olarak sayfalarını oluştururken belirttikleri konuda yazacaklarını (...) taahhüt ederler.” olarak yazılmış olan bölüm şu anda Milliyet Blog’da oluşmuş yazma alışkanlıklarıyla çelişmektedir. Bu maddenin uygulanması olanaksızdır. Uygulanırsa Milliyet Blog’a zarar verir. Uygulama şansı olmayan maddenin durması da anlamsızdır. Bu nedenle 10. maddenin bu bölüm çıkarılarak değiştirilmesi yerinde olur.

Ankara, 16 Mart 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..