Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '08

 
Kategori
Blog
 

Blogcularda görülen davranış bozuklukları

Blogcularda görülen davranış bozuklukları
 

Aşırı sosyalleşme gerçek hayattaki yetersiz sosyalleşmenin acısını blogda çıkarmak.

İltifat Kendi sevgi ve ilgi ihtiyacını gidermek için okumadığı yazıların yazarlarına bile övgü düzmek. bazen yazıyı okumadığını belli etmeden yapılan genel yorumlar. maksat kendisine de yorum gelsin, ilgi gelsin....

burun kalkması ciddi bir seçimden geçtiğini sanıp kendisini yazar sanma. lütfedip de bloguna gelenlere okurlarım diye hitap etme, daha ileri gidip blogundan "köşem var" diye bahsetme. türlü zevzeklik.

lüzumsuz özgüven motivasyon kaynağı belirsiz iltifatlara maruz kalıp "harbiden iyi yazıyorum" sanrısı görmek. kitap yazabilceğine, yazması gerektiğine inanmak ve hatta daha da ileri gidip bunu yapmak bir borçmuş gibi hissetmek.

"en" olma hırsı ve rakamsal takıntılar blogun içine etmek. fotoğraf-başlık kombinasyonları için kendini hırpalamak. "en listelerinde yeraldıkça keyiflenmek, yeralamadıkça delirmek.

burun kaldırma birbirlerini hayat boyunca aramış insanların kaderin cilvesi olarak burada buluşması!!!! 6 ay, en fazla 18 ay sonra ismini unutacağı insanlara harikasın, süpersin, sensiz günüm geçmiyor demek...

zıplama tahtası hayatı boyunca yazar olmayı istemiş, beş para etmez zırvalar yazmış, burayı da kendini tanıtım platformu olarak kullanan, hiç bir zaman yazar olamamış olan, hiçbir zaman da olamayacak olan kişi.

aşk arama ya bunu zati celal çelik bey yazmıştı. http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=109117

maydanoz insanları zan altında bırakacak, "ya acaba ben de böylemiyim" ya da "burada beni mi kast ediyor" diyerek okuyanı tedirgin edecek, onları kendi hallerine bırakmayan, hiç bir şeyi kendi haline bırakmayan bloglar yazmak bir de ilgi çeksin diye "bloglcularda görülen kişilik bozuklukları" gibi başlıklar atmak. doktorsun sanki sen. hıyar.

k.

kızacak bir şey yok gülesiniz diye yazdım (pişkinlik)


zorunlu edit ; okuduğunu anlamadan meseleyi kişiselleştirmek http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=131453

 
Toplam blog
: 295
: 733
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Bugün ölseniz mesela, ya da hafifletelim biraz hadi, bu giriş çok karamsar oldu. Bugün ortadan kay..