Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '08

 
Kategori
Blog
 

Blogda "Aşk oyunu"

Blogda "Aşk oyunu"
 

Blog yazarlığı, bir tür " Çeneye vurma " halidir. Ne olunca insanın çenesine vurur? Tabii ki, libidosu gücünü yitirince. Dolayısıyla, aşk ve blog yazarlığı bir arada düşünülemez. Blog yazarının aşkı da, kendisi gibi geyiktir. (Güya ) Beyinde başlayıp, soluk bir boşalmayla biter.

Hayatın sürprizleri libidoyu yeniden güçlendirirse, yaşamın kıyısından içine dalan kişinin sevişmeleri yeniden coşku kazanır, benlik algısı değişir ve bir çok değişikliğin yanı sıra blog yazarlığı gibi geyik muhabbetlerine de yabancılaşır. Eski yazılarını okumaya bile tahammül edemez.

Cinsel isteksizlikle blog yazarlığının aynı anda başlaması, işte bu nedenlerle, tesadüf değildir.

Tatil beldelerindeki " Buluşmalar " yeniden canlanmaya çalışan orta yaş ve üstü nevrotiklere pek yardımcı olmaz. Zaman algısı bozulmuş ve kendisini yirmibeş yaşında hissetmekte olan yazar, herkesi çok yaşlı ve yıpranmış bulur. Zamanın kendisine de aynı şekilde acımasız davrandığının farkında değildir. Beklediği ilgiyi görememesini akıl dışı nedenlere bağlar. ( " Beni kendisine ' Fazla ' buldu, korktu " gibi. ) Kimi " Çıkmalar " sevişmeyle sonuçlansa da, bir ikincisi pek nadir gerçekleşir. Genellikle ilk sevişmeden sonra, mümkünse hemen giyinip kaçmanın yolları aranır. Ayıp etme korkusuyla " Annem bekliyor " diyen kadın, yılların yorgunluğuyla sigarasından derin nefesler çeken adamın, içinden " Allah razı olsun " dediğini tahmin eder ama " Konduramaz ".

İçimizdeki hayat ateşinin sönmeye başladığını hissedersek, geri döneriz. Gençlik günlerimize. Çiçekler, böcekler bize yeniden bir şeyler ifade etmeye başlar. Yatak odalarının çılgın haykırışlarından umudu kesince, doğanın bize yardımcı olmasını bekleriz. Kafaca anlaştığımız, fazla deli dolu olmayan, daha çok " Şefkat " içerikli aşklar aradığımız yaşlardayızdır. Henüz " sex " ten uzak ama duygu dolu " Sevişme " lerden yana olduğumuz ilk gençlik dönemlerinde olduğu gibi.

Şimdi blog aşklarının " Dili "nin neden çocuksu olduğu, neden ergenlik döneminin flört jargonunun, " Seviyorum ama kimi " türünden " Espri " kamuflajı ile yürütüldüğü daha iyi anlaşılmıştır herhalde.

Blogda aşk olmaz. Olsa olsa " Aşk oyunu " olur.

Çünkü,

Aşk, hayatın içindedir.

Blog ise,

Hayatın bittiği yerde başlar.


 
Toplam blog
: 3
: 312
Kayıt tarihi
: 05.06.08
 
 

96 yılında İ.Ü. Ed. Fak. Psikoloji bölümünden mezun oldum. Bir devlet hastanesinde çalışıyorum. Bili..