Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '09

 
Kategori
Blog
 

Blogda saygı

Blogda saygı
 

firstgroup.com


Büyük geçmiş olsun...
Ben de size otobüste bir şey yaptılar sandım. Malumunuz 12 yaşında çocuklara dahi sarkıntılık yapan eski katil yol arkadaşlarınız var. Muhtemelen aynı otobüse tesadüt etmişsinizdir diye düşündüm... Neyse zor kurtarmışsınız anlaşılan. Büyük geçmiş olsun.

Yukarıdaki bu yorum, “Halk otobüsünde provokasyon” adlı yazıma 28.06.2009 tarihinde yapılmıştır. “Yazımın” linki şudur. Yorumu yayınlamadım. http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=188461.

Görüldüğü gibi yorumun yazıyla “hiç bir” ilgisi yoktur.

O halde ilgili şahıs niçin böylesine, kendini de çok zor duruma sokan bir yorumu yazma gereğini hissetmiştir?

İçinde bulunduğu durum gerçekten çok zor olmalı...

Yukarıdaki yorumu aynı yerde yazı yazan, birbirlerinin yazısını okuyarak olumlu ya da olumsuz görüşlerini bildiren, iyi ya da kötü bir şeyler paylaşan arkadaşlar birbirlerine karşı nasıl yapabiliyor?

Bakın burada yani “MB da” yazıyoruz, İnsan yukarıdaki sözleri bir arkadaşı için kullanırken birazcık “utanır” öyle değil mii? Ne tür bir tatmin bu?

Yorumu bırakan arkadaşımız “Yaftacı” olmasına rağmen kalemi güçlüdür. Bu özelliği ile “Editör’den öneriler” bölümünde de boy gösterir. Dolayısıyle "yorum iadesinde" ne yapacağını iyi bilir.

Kendisine çirkin, seviyesiz ve iftira içerikli yorumunu aynen iade ediyorum.

Son zamanlarda blogda çok sıklaşmaya başladı bu tür davranışlar. Yazar arkadaş okuduğu yazının içeriğine yorum yapacağına, arkadaşın kullandığı rumuza takıyor, imla hatalarına dem vuruyor. Devam ede gelen polemik yorumlarına açıklık getiren yorumu yayınlamıyor. Vb.

Yorumlar sert olabilir. Yorumlar acımasız olabilir. Tabiî ki eleştiri de yapacağız. Ama yorumlar yazıya yapılır. Yorumlar yazının içeriğine yapılır. Yukarıdaki yorum gibi, yazıyla hiçbir ilgisi olmayan “kişisel tatmin aracı” olarak “yorum” kullanılamaz.

Kullanılırsa ne olur?

Bedelini ödersin.

Ne olursa olsun bu tür, yazıyla ilgisi olmayan “bozuk” yorumları yapanların dikkati (tüm blog yazarları ve editör arkadaşlar tarafından) çekilmelidir. Bu işin kamplaşması olmaz. Bu işin şakası olmaz. Bu işin mizahı olmaz. Bu MB sorunudur.

Çünkü, bloga dışarıdan bakan birinin "MB" hakkında oluşturacağı “olumsuz kanaat” editör arkadaşlarımız dâhil, herkesin sorumluluğu altındadır.

Lütfen biraz daha saygı…

 
Toplam blog
: 144
: 899
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Gazete ve kitaplara hep tersten göz atar, daha sonra okumaya başlarım. Bu özelliğim devrik cümlel..