Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '09

 
Kategori
Blog
 

Blogda şiir çılgınlığı

Blogda şiir çılgınlığı
 

Şiire bir şekilde bulaşmış, çok fazla şiiri olan fakat çok olumlu eleştiriler almama rağmen bir kitap teşebüsünde bulunmamış, bir kaçının dışında blog ortamında çok şiir paylaşmamış, gününün büyük bölümü şiirle geçiren bir arkadaşınız olarak son dönemde ki milliyet blog şiir yazarları ile ilgili dikkatimi çeken, aynı zamanda Türkiye' nin şiir gerçeği ile ilgili bazı ipuçları verebilecek gözlemlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

Biliyorsunuz, ülkemizde çok fazla şiir yazan vardır ki işte blogda yayınlanan şiirlerin sayısı dahi bunun bir kanıtıdır ve bu muhteşem bir şeydir çünkü şiir yazan insanın hayatı güzel kılmakla ilgili önemli kelimeleri vardır ve bu kelimeler bir araya gelip cümle yarattıklarında önemli bir güç oluştururlar. Ne güzel değil mi o halde bu kadar çok şiir yazanımızın olması? Oysa çok önemli bir tuhaflıkla karşı karşıyayız; bu kadar çok şiir yazan toplumda şiir kitaplarının satış oranına bakarsanız şiir bakımından durumun çok acıklı olduğunu görürsünüz. Kitapçılarda fiyatlarının dörtte birine dahi alıcı bulamaz şiir kitaplarının büyük bölümü. Nazım Hikmet, Orhan Veli gibi yazarlarımızın kitaplarını ise büyük çoğunluk populariteleri bulunduğundan alır ve aman kütüphanemde bulunsun düşüncesiyle sergiler bir nevi.

Blogda bu kadar çok şiirlerini yayınlayan arkadaşlara gelelim şimdi; efendim blogda ki şiirleri zamanım oldukça okur ve yorum yazmaya çalışırım. Şu durumu gözlemledim; bir çok arkadaşımız öylesine usta şair olduğu izlenimine kapılmış ki sizin yazdığınız eleştirisel yorumlara cevap dahi yazmıyorlar. Oysa dediğim gibi yorum yaparken bir çok şiirin çok basit olduğunu görmeme rağmen, çok değer verdiğim şiir yolculuğuna başlanmış olduğuna göre bazı şeyler düzeltilirse olumlu bir şeylerin ortaya çıkabileceğini düşünerek yorum yazıyorum çünkü bu güne kadar şiirlerim ile ilgili eleştirisel yorumlar benim şiirle yolculuğuma önemli şeyler kattı ve inanıyorum ki katmayada hep devam edecektir. Yazımın gelişme bölümünde de belirttiğim gibi şiiri seviyoruz, şiirde yazıyoruz fakat şiir okumuyoruz ve yazdığımız herşeyin şiir olduğunu sanıp gözlerimizi kapatmış bir şekilde yürüdüğümüzü sanıyoruz şiir yolunda. Tabii bu şekilde eleştiriye açık olmayışımızda çevremizde ki ahbaplarımızın verdiği gazın da etkisi var. Saygılarımla...

Diğer Blog yazılarım için

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..