Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '16

 
Kategori
İnternet
 

Blogger mı WordPress mi ?

Hızla popülerleşen internet dünyasında web sitesi yönetimi de bir hayli ilgi kazanmıştır. Bu ilginin büyümesiyle birlikte web sitesi yönetme işine girmek isteyen kullanıcılar hangi tabanda web sitesi kuracaklarının kararını vermekte zorlanmaktadır.

“Blogger’mı WordPress mi?” sorusunun cevabını bir türlü bulamamakta ve bu nedenle bu işe soyunmakta kararsız kalmaktadırlar. İnternet dünyasına girme gibi bir düşünceniz var ise ve Blogger’mı WordPress’mi diye merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız yazımızı okuyabilirsiniz.

Elbette ki WordPress ve Blogger’ın kendi içerisinde artı ve eksi yönleri bulunmaktadır. Bu nedenle, sizlere ayrı ayrı iki sisteminde neler içerdiklerinden bahsetmek istiyoruz. Bunun sonucunda kendi isteğinize göre Blogger’mı WordPress’mi sorusuna cevap bularak tercihinizi yapabilirsiniz.

Blogger

Blogger tabanlı bir web sitesi kurmak istiyorsanız ve bir türlü kararınızı veremiyorsanız Blogger’ın artı ve eksi yönlerinin ne olduğunu öncelikle bilmeniz gerekmektedir. İlk olarak Blogger’ın artı özelliklerinden bahsedelim:

1. Sade tasarımı vardır

Blogger’ın arka platformunda oldukça sade bir tasarım vardır. Bu da karışıklık sevmeyen kullanıcılar için oldukça güzel bir özelliktir. İşlemlerinizi yaptıktan sonra yazınızı kolayca paylaşabilir ve karışıklık yaşamazsınız.

2. Google Tarafından Öndedir

Dünya’nın en büyük arama motoru bildiğiniz gibi Google’dir ve blog yapısı Google’nin sunduğu bir özelliktir. Bu sepeble, Blogger’ı tercih etmeniz demek Google tarafından bir adım önde başladınız demektir. Google kendi servisi için elbette ki SEO uyumu ve Adsense hizmetini üst seviyede tutmak ister ve bu sebeple Blogger’ı tercih ettiğiniz an Google tarafından daha çabuk benimsenme olasılığınız oldukça yüksektir.

3. Blogger Güvenilirdir

Az önce bahsettiğimiz gibi Blogger ile oluşturulan siteler Google tarafından benimsendiği için güvenliği de bir o kadar fazladır. Blogger ile oluşturulan siteler Google’ın kendi sunucularında barınır ve bu sebeple sitenizin korunma oranı da buna bağlı olarak bir hayli yüksektir.

Şimdi Blogger’ın eksi yönlerine bakalım :

1. Alan Adı Seçimi Sınırlıdır

Eğer Blogger tercih ederseniz oluşturacağınız sitenin isminde blogspot.com ekini kabul etmeniz gerekmekte. Örnek olarak help724.blogspot.com olarak kullanım sağlarsınız.

2. Eklenti Sayısı Sınırlıdır

Eklenti sayınız ne kadar fazla ise o denli işlem yapmanız kolaylaşır. Hız, SEO uyumu ve çeşitli konularda size yardımcı olabilecek eklenti sayısını burada bulmanız mümkün değildir.

3. Kazanç Sağlama Yönünden Sınırlıdır

Blogger tarafından kullanıcıların sağlayacağı tek kazanç kapısı Adsense’dir. Blogunuzda Google’nin uygun gördüdğü reklamların gösterimi dışında alacağınız reklamlardan düşük gelir elde edebilirsiniz.

4. Tasarım Yönünden Sınırlıdır

Blogger’da çok fazla tasarım seçeneği yoktur. Seçeceğiniz tasarım birçok Blogger’ın kullanacağı tasarım ile aynı olacaktır. Bu da sizin farkınızın öne çıkmasını engelleyici bir unsurdur.

5. Sorunlar İçin Çözüm Bulmak Zordur

WordPress’te bir sıkıntı ile karşılaştığınızda yüzlerce eklenti ve sayısız eğitim videoları ile bu sorunların üstesinden gelmek mümkün iken Blogger’da bu durum aynı değildir. Bu nedenle bazı sorunlara çözüm bulmak oldukça zor bir hal alabilmektedir.

WordPress

WordPress, birçok web sitesi yöneticisinin tercih ettiği bir blog altyapısıdır. Bunların nedenlerini yani artı yönlerini saymaya başlayalım:

1. Tasarım ve Tema Yönünden Zengindir

WordPress’te çok fazla sayıda tema bulunmaktadır. Kullanmak istediğiniz bir temayı kendi beğeninize göre düzenleyebilir ve seçim yapabilirsiniz. Bu nedenle, çok fazla kullanıcı tarafından tercih edilme sebeplerinden biri budur.

2. Gelişime Açıktır

WordPress tabanlı bir sitenin gelişimi için içerisinde tanımlanmış yüzlerce eklenti mevcuttur. İstediğiniz eklentiyi kurup sitenizi geliştirebilirsiniz. Bunun yanında, reklam verme konusunda da bir sınırınız yoktur. İstediğiniz reklamı yayınlayabilirsiniz ve bu sebeple WordPress Blogger’dan bir adım öndedir.

3. Destek Sağlama Kolaydır

Bir sorun ile karşılaştığınız takdirde birçok eğitim videosundan veya internetteki geniş bilgilerden sorununuzun kaynağını kısa sürede bulmanız mümkündür.

4. Eklentileri Sınırsızdır

Eklentilerin sınırsız olması demek web sitenizin yönetimini sağlama yönünden avantajlı olmanız demektir. Örneğin; hız konusunda bir sıkıntı yaşıyorsanız bunu kuracağınız küçük bir eklenti ile ortadan kaldırmak mümkündür veya bir eklenti kurup sitenizi SEO açısından uyumlu hale getirebilirsiniz. Bunun dışında pek çok eklenti ile birçok yeni özelliği WordPress sitenize getirebilirsiniz.

Şimdi de dezavantajlarına yani eksi yönlerine bakalım :

1. Öğrenmek Zaman Alır

İçerisinde pek çok eklenti ve özellik barındırması nedeniyle öğrenmesi Blogger ile kıyasladığımızda zamanınızı alacaktır.

2. Sürekli Bakım Gerektirir

Eklenti veya tema hakkındaki güncelleştirmeler ve buna benzer konularda bilgi sahibi olmalısınız. Çünkü, WordPress içerisinde birçok güncelleştirme mevcuttur. Bunların takibini sürekli yapmanız ve sitenizi sürekli bakım altında tutmanız gerekmektedir.

3. Masraf Gerektirir

İçerisinde barınan eklentiler ve kullandığınız tema ücretli olabilmektedir. Bu gibi öğelere sahip olmak istiyorsanız sitenize biraz masraf harcayacağınızı söylemek istiyoruz. Fakat masraf sonucunda güzel bir site yakalayacağınızdan emin olabilirsiniz.

4. Güvenlik Sağlamak İçin Çaba Gerektirir

WordPress kullanırken içerisinde bir hosting barındırmanız gerekmektedir. Bunun sonucunda dolayısıyla birkaç güvenlik önlemi almanız şarttır. Bu güvenliği eklentiler ile sağlayabilmektesiniz.

Blogger’mı WordPress’mi?

Tüm bu anlattıklarımızdan sonra isteğinize göre seçiminizi yapabilirsiniz. Bizim fikrimizi soracak olursanız, eğer web sitesi kurarak bunu ileri boyutlara taşımak istiyorsanız ve bu işten ciddi gelirler sağlamak istiyorsanız WordPress’i kurmanızı tavsiye ediyoruz. Fakat, amacınız sadece yazılarınızı paylaşmak ve bu işi bir hobi olarak yapmak ise Blogger sizin için yeterli olacaktır.

http://help724.com/blogger-mi-wordpress-mi/

 
Toplam blog
: 14
: 1974
Kayıt tarihi
: 26.03.16
 
 

Bilişim sektöründe çalışmalarda bulunan bilgi paylaşımını seven ve internet yayıncılık alanında h..