Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '08

 
Kategori
Haber
 

Bloggerler ilk güç birliğinde bir ilki başardı

Bloggerler ilk güç birliğinde bir ilki başardı
 

Kaynak: www.internethaber.com


Bloggerler ilk güç birliğinde bir ilki başardı. Hemde sokaklara dökülmeden. Hukuğun aldığı kararı yine hukuksal yollarla çözdü.

Cuma gününden beri kapalı olan blogspot nihayet haklı çabamız ve mücadelemiz sonucu açılmıştır. turk.internet.com’un haberine göre;

Hukuka aykırı Lig tv’den yayınlanan 60 kadar Blog nedeniyle, Cuma günü erişime engellenen Blogger ve BlogSpot için yapılan hukuki işlem sonucunda Diyarbakır mahkemesi “ erişime engelleme” kararını kaldırdı. Bugün 16.30 itibari ile Türk Telekoma fakslanan kararın kısa süre içerisinde yürürlüğe girmesi ve erişime açılması bekleniyor. Şimdi blogcular sitelerine bir an önce kavuşmayı bekliyor.

Lig Tv’nin telif hakkını ihlal eden pek çok site davasına alışmış olan mahkeme “ erişime engelleme” kararını, Blogger ve Blogspot için, avukatların başvurusu üzerine “ eksik olan delillerin ulaşmasına kadar kaldırdı. Karar bizzat avukatlar tarafından Türk Telekom’a faks yoluyla bildirildi.

Digitürk’ün her iki blog sitesinden bundan sonraki benzer olaylara yönelik bazı talepleri var. Bu nedenle Digitürk yetkilileri ile ilgililerin gün içinde toplantı yaptıkları da bildiriliyor.

Digitürk’ün taleplerinin ne kadar gerçekleştiği ya da gerçekleşeceği konusundaki son durumu henüz alamadık ama Blogger ve BlogSpot tarafında genel olarak Digitürk’ün “telif hakkı” konusunda haklı olarak değerlendirildiğini öğrendik.

Kaynak: http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=22252

Diyordu turk.internet.com’un haberinde.

Haber sevindirici olmakla beraber düşündürücü de bana göre. Haberin en çok dikkatimi çeken kısmı;
"erişime engelleme kararını, Blogger ve Blospot için, avukatların başvurusu üzerine "eksik olan delil"lerin ulaşmasına kadar kaldırdı. Karar bizzat avukatlar tarafından Türk Telekom'a faks yoluyla bildirildi.”

Tabiî ki hukuksal süreç bu şekilde işleyecek, delillere bakılacak, karşı tarafında gerekçeleri gözden geçirilecektir. Zaten baştan olması gerekende budur. Ama bu demek değildir ki bu davayı bloggerler kazandı. Daha hiçbir şey tam netleşmemiştir. Çünkü şu an geçici bir durdurma vardır ve bunun yarın da olmayacağının garantisi yoktur. Ve yine çünkü davanın sonunda mahkeme aleyhte kararda alabilir.

Bana göre asıl mücadele şimdi başlamıştır. Bu yüzden yeni başlayan bu mücadele devam etmelidir internet hukuku siteler üzerinde ki bu baskıcı rejimi ve bu tür olaylar yüzünden başkalarının suçlarının bedelini suçsuz insanların çekmemesi için yeniden gözden geçirilmelidir. Bu olay bir nevi bir fırsattır, örnek bir olaydır. Günlerdir yapılan çabanın sonucu Youtube bile geçici olarak açılmamıştır. Ve bir şey daha bu olayla ortaya çıkmıştır blogerlerin gücünün küçümsenmediği.

Bu yüzden bu davanın ve mücadelenin peşini bırakmamalıyız. Blogerler ilk güç birliğinde bir ilki başardı. Daha çok ilklere imzalar atacaktır…

oyatekin@gmail.com

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..