Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '08

 
Kategori
İnternet
 

Bloglar bol mu geliyor..?

Bloglar bol mu geliyor..?
 

Bu ülkede özgürlük anlayışı öylesine daraltıldı ki, özel görevli ya da özel mevkili kişiler dışında kalan "sıradan" insanların, devlete ve siyasete dair fikir beyan etmeleri, üstelik de bunu yazılı olarak yapmaları, bu "daraltılmış alanlar" da geniş geniş yaşamaya alışkın olanlar için, ciddi rahatsızlık nedeni oluyor, belli ki..

"Nerde çokluk, orda bokluk" sözü, tek kafadan ses gelmesine alışmış bir zihniyet için, yakında, "nerde blogçuluk orda bogçuluk" şekline gelirse, şaşmayalım. Bugün internet alanının daraltılması için yapılan çalışmalar; bu bağlamda internet sitelerine kilit vurmalar, başka nedenlerle açıklanmaya çalışılsa da gerçekte "çokluktan" doğacak "bokçuluk" un önüne geçmek için..

Bu ülke, sıradan insanını dinlemeye alışık değildir çünkü.. Sadece dört yılda bir seçim zamanı "dinlenirdi" bu ülkenin insanı, oyunu alıncaya kadar.. Ancak son yıllardaki gelişmeler, özellikle internet teknolojisi işi değiştirmeye başladı. Herkes yazar, yorumcu kesildi.. Bu kadarı, bize biçilmiş Demokrasi elbisesi için fazlaydı. Bu yüzden, elbisenin fazlalıkları giderilmeye çalışılıyor. Bunun yerine özgürlüğü genişletmek, söylediğim nedenlerle daima "konuşan" ların işine pek gelmiyor..

"Ses kesmeyi" alışkanlık haline getirmiş zihniyet, internet gibi, dünyayı sarmış bir iletişim ağını temelli kesebilir mi..? İşte o zor biraz.. Bu bakımdan, bugün sanıldığının aksine, internetle kendini ifade edenlerin değil, kendini ifade etme yollarını tıkamaya çalışanların işi daha zor.. Yeldeğirmenine savaş açmış şövalye kadar şansları olabilir ancak..!

Çok çalışmaları gerek çok..!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..