Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Bloglar konuşmasın artık çığlık atsın!

Bloglar konuşmasın artık çığlık atsın!
 

Blogu olan konuşuyor? İyi mi yoksa kötü mü üzerine düşünceler...

Dünyaya geldiğimizi ilan edercesine bastığımız çığlık ve bunu takiben isteklerimizi aynı çığlıkla elde ettiğimiz birkaç ay hayatımızda hep geriye dönmek istediğimiz zaman dilimlerinden biridir.

Sonra bu zaman dilimini yıllar sonra keşke ile başlayan cümlelerle anımsar ve o zamana dönmek için yok edilemez bir özlemle yaşamaya çalışırız.

Çünkü o çığlık hayata karşı savunmasız olduğumuz halde verdiğimiz en güçlü tepkidir. Zamanla ilk olarak ailemizden öğrendiğimiz kurallar sesimizi kısar, çevremiz kısık sesle yaşamamız gerektiğini var gücüyle destekler. Artık yüksek sesle konuşmak,  tepkiler vermek veya çığlık atarak ağlamak bize değil çocuklara yakışan bir tepkiden ibarettir.

İçten içe isyan edip “Yeter artık! Konuşacağım! Gerekirse çığlık atacağım kim ne derse desin! diyenlere cevap “Şişşt bir duyan olacaktır… Sağır, dilsiz yaşamaya karar verenler için sessizliği bozup çığlık atan insan tehlikenin en büyüğüdür.

Tehlike geçici olarak geçer ama insanın içinde patlamaya hazır bir yanar dağ patlamak için en uygun zamanı kollamaktadır. İşte bu noktada sosyal medya ve bloglar en büyük kurtarıcımızdır. İçimizdeki yangını bir nebze olsun söndürür binlerce düşünce, duygu ortalığa dökülür. Bloglara içini dökenler hafifler, blog okuyucuları da yalnız olmadığını hisseder.

Blogu olan konuştukça, bu bloglar okundukça iyi kötü karşılaşır, kıyaslanır yeni iyiler, yeni kötüler yaratılır. Blogu olan konuşmalı…Blogu gören de okumalı…Yeni fikirler..Yeni tezler..

Yeni antitezler doğmalı….Ve tez ve antitezin sentezleriyle ortak yolu bulmalı…

Güner Deniz Ertoğlu

 
Toplam blog
: 18
: 683
Kayıt tarihi
: 14.06.11
 
 

Kitap, psikolojiyle, felsefeyle, sanatla tiyatroyla hayatımın anlamını bulma uğraşıyla meşgul bir..