Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '09

 
Kategori
Blog
 

Bloglarda otokontrol

Bloglarda otokontrol
 

Ahlağın temel kuralları olmasına rağmen, bu kurallar toplumdan topluma, zamandan zamana değişirler değişime uğrarlar.

Cinsellik, sevgi, hoşlanma, ilişkiler ve yasak olanı veya olmayanı bunlar yaşamın içinde olan olgulardır.

Kişilerin cinsel tercihleri, yaşamları, yaşam anlayışları, öncelikle kendilerini ilgilendirir. Kişilere ve topluma zarar veren durumlarda da yasalar devreye girer.

Son dönemlerde toplumumuzda cinsel tacizlerle ilgili şikayetler ve yakınmalar arttı. Bu konuda bir kavram kargaşası ve yanlış anlaşılmaların yaşandığını da düşünüyorum.

Taciz nedir, tacizden ne anlaşılıyor . Herkes kafasına göre, düşlerine veya düşüncelerine göre bir taciz mi uyduruyor. Çoğu zaman çok iyi niyetli bir yaklaşım veya iltifatlar bir taciz olarak mı algılanıyor. Bazıları iyi niyetli yaklaşımları kendi çıkarları açısından mı kullanıyor ? Duygusallığı kullanıp, kişilere baskı uygulanıp çıkar mı sağlanıyor ?

Kişilerin bir mahremiyet alanı var . Bu alan kişilerin kendi özelleridir. Bu alanlara girmek kişileri rahatsız eder. Bu alanlara ancak kişiler müsade edilirse girilir.

Ne yazık ki toplumumuzda bu alanlar sık sık ihlal edilmektedir. Bankamatiklerden para çekerken ensenizden birinin soluğu veya bir vapurda otobüste gazete okurken, birkaç kişinin gözü gazetenizin üzerindeyse bunlar herkesi rahatsız eder.

Blog ortamı sosyal bir ortam. Bu ortamda arkadaşlıklar var. Bu arkadaşlıkların sevgiye, aşka dönüşme olasılıkları da olabilir. Bundan daha doğal ve hoş bir şey olamaz. İnsanın olduğu heryerde bu durumlar vardır. Bazı yanlış anlaşılmalar, yanlış taciz algılamaları bazı arkadaşlarımızı üzmüş olabilir. Bunu, blog genelinde değerlendirmenin ve genelleme yapmanın bir anlamı yoktur.

Bu gibi durumlar kişlerde kuşku ve tedirginlik yaratır. Kuşku ve tedirginliğin olduğu ortamda güven duyguları zarara uğrar. Blog yazarlarının kendilerini ilgilendiren- mahremiyet alanları ile ilgili- konuları blog sayfalarına taşımamaları gerekir diye düşünüyorum.

Blog ortamında oluşan, oluşabilecek tacizlerden kişiler kendileri sorumludur. Bunları blog ortamına maledemeyiz. Bu gibi durumların bu ortamda tartışılması da doğru değildir. Bizler ne polisiz, ne savcıyız, ne de yargıçız. Blog yazarları olarak kendi düşünce ve görüşlerimizi yazıp, bu ortamda paylaşıyoruz. Bir görüş, düşünce alışverişi içindeyiz.

Yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için, benim bu konuda yazılan yazılarla ilgim yoktur. Bu yazım hiç bir yazıya karşılık olarak da yazılmamıştır. Kimseyi veya kimseleri de hedef almamıştır. Bu yazı genel nitelikte bir yazıdır.

Blog ortamı sevgisiz kalmasın...

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..