Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '13

 
Kategori
Blog
 

Blogları renklendirmek ve seslendirmek...

Blogları renklendirmek ve seslendirmek...
 

fitnessfashionista.com


Bloglarda en önemli noktanın içerik olduğu yadsınamaz. Ama okunma oranları her zaman içerikle paralel gitmez. Aslında bu konular defalarca yazıldı ve okundu. Bu konuda fazla bir şey söylemeye de gerek yok. Ben bu yazımda bloglarda gördüğüm bazı teknik noktaları hatırlatmak istiyorum.

Bazen blogların içinde, arkadaşlar linkler veriyorlar. Eğer blogunuzu yayına vermeden önce yazınızı bir Word dosyasında yazıp, linkini de oraya yazmışsanız, blog sayfanıza bu yazıyı kopyaladığınızda yazınız içersinde verdiğiniz link sizi gitmenizi istediği sayfaya ulaştırmıyor. Çünkü Milliyet Blogun en iyi özelliklerinden biri de yazılarımızın kopyalanmaması. Ancak yorumlarda bir link vermişseniz yorumunuzla birlikte bu link de kopyalanabiliyor. Eğer yazınızın içersinde verdiğiniz linkin açılmasını istiyorsanız. yazınızı blog sayfanıza yazdıktan sonra linki taslak sayfanıza kopyalamanız. Bu linki kopyalarken, internet explorer tarayıcısını kullanırsanız, linkiniz kullandığınız şablon renginde çıkar, diğer tarayıcıları kullandığınızda ise linkiniz siyah çıkacaktır. Ancak üzerine tıkladığınızda sizi istediğiniz sayfaya götürecektir.

İsterseniz, bloglarınızı müzik eşliğinde okutabilirsiniz. Örneğin bir aşk şiiri yazdığınızda şiirinizin başına bir romantik müzik linki koyabilirsiniz. Bu linke CTRL tuşuna basarak tıkladığınızda şiiriniz müzik eşliğinde okunacaktır.

Siyaset konusunda bir yazı yazacaksanız, siyasetle ilgili bir müzik de koyabilirsiniz. Örneğin bir siyaset yazısı yazdınız, o yazıya uygun bir müzik yayınlamak istiyorsunuz. Yine örnek olarak veriyorum, aşağıdaki linke CTRL tuşuna basarak tıkladığınızda, Ankaralı Turgut'un "Vekilime kaymak lazım" şarkısını dinletebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=hf6cAsE8-Ug 

 

Bunun dışında eğer bloglarınızı kendi sesinizle dinletmek isterseniz, okuduğunuz blogunuzu videoya çekip, dailymotion gibi sitelere kaydettikten sonra o siteye link vererek dinletebilirsiniz. Arzu ederseniz görüntünüzle de blogunuzu seslendirebilirsiniz.

Blog yazarken hiç paragraf kullanılmayan uzun yazıların okunması da çok zor oluyor. Ben şahsen bu tip yazıları okumuyorum. Paragraf kullanarak, vurgulamak istediğiniz kelimelerin üzerinini kalın siyah çizgiyle belirttiğinizde bloglar çok daha rahat okunuyor. Bunun dışında zaten dikkat çekmek istediğiniz kelimeleri blogu hazırlarken anahtar kelimeler hanesine yazarak belirtebiliyorsunuz. Yorumlarda ve mesajlarda paragraf yapmak isterseniz, paragraf başındaki kelimenin önüne <>nin içine br harflerini yazarak, bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bazen beğendiğimiz blogları öneriyoruz. Ancak önerdiğiniz bloglar ana sayfa dışında kaldığında önermenin de bir anlamı kalmıyor. Çünkü yeni önerdiğiniz bloglar arka sayfalarda yer aldığından okunma şansı da çok fazla değil. Ben yeni bir blog önerdiğimde eski bloglardan birini silerek hepsinin ana sayfada yayınlanmasını tercih ediyorum. Ama isterseniz en son önerdiğiniz bloglar ana sayfada olmak üzere sıralamayı değiştirebilirsiniz.

Bir de önerdiğimiz yazarlar bölümü var. O bölümün amacı beğendiğiniz, okunmasını istediğiniz başka yazarlar varsa onların okunmasını sağlamak içindir. Bu bölümde kendisini öneren yazarlara da rastlıyoruz. Kendiniz zaten okunuyorsunuz. Kendinizi önermenin ne anlamı var? Bunu da anlamakta zorluk çekiyorum.

Son olarak, birkaç blogumda tekrar ettiğim gibi kullandığınız blog fotoğraflarının altına fotoğrafı hangi siteden aldıysanız, o sitenin linkini yazın. Blog taslak sayfasında bununla ilgili bir bölüm var. Telif hakkı olan bir blog fotoğrafını yayınladığınızda başınız ağrıyabilir. Benden söylemesi....

 

 

 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..